Мобилни пречиствателни станции за питейна вода

В живота не всичко тече гладко и понякога настъпват моменти, в които здравето на хората е застрашено заради замърсени водоизточници. Точно за такива случаи са създадени мобилните пречиствателни станции. Удобни и компактни, мобилните пречиствателни станции са незаменими при аварии и строителни дейности на места, където питейната вода е с лошо качество.
Този тип пречиствателни съоръжения се ползват не само аварийно, но и целенасочено за дълготрайна употреба за извънградски къщи, които черпят вода от нерегламентирани източници. Същото се отнася и за мотели, крайпътни ресторанти и много други обекти, изградени далеч от градските пречиствателни станции. Освен всичко друго, мобилното съоръжение лесно може да се премести на друго място, когато обекта се напусне.
Мобилността е особено важна и за армията и различните и подразделения, които заминават на учения или мисии на места, където няма чисти водоизточници. Така се гарантира здравето на хората надежно и се предотвратяват болести и зарази, причинени от бактерии и различни замърсители в непречистената вода. Мобилните пречиствателните станции от Екотийм например се пренасят много лесно. Те имат форма на голям фургон, който може да се натовари на влак, специализиран автомобил или товарен самолет.
Основната функция на мобилните пречиствателни станции е обеззаразяване на водата, премахване на различни примеси, елиминиране на тежките метали, омекотяване и др. В случай на възникнал инцидент, подобно съоръжение за много кратко време може да се достави и монтира на мястото на аварията и хората да бъдат снабдени веднага с чиста вода. Работата по подръжката е лесна, не изисква специални умения, тъй като всичко е автоматизирано.
Най-важното качесто на мобилните пречиствателни станции е, че те могат да работят при всякакви климатични условия. Температурният диапазон от – 50 до +60 градуса позволява тези съоръжения да се ползват успешно и лете и зиме по всички географски ширини.
При поръчка на мобилни пречиствателни станции трябва да се знае какво е съдържанието на водите, които ще постъпват в него, за да може да се вградят необходимите филтри. Здравето на хората е най-важно, затова се разработват всякакви иновации в областта на пречиствателните съоръжения. Гарантирането на чиста и безопасна за пиене вода е въпрос, който никога няма да загуби своята актуалност.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *