Изолационни панели тип сандвич

Изолационните панели са строителни съоръжения/плоскости, които служат за изолиране на вашата къща, апартамент, офис, бизнес сграда и така нататък. Те биват няколко типа в зависимост от предназначението си – покривни панели, стенни панели, стенни панели със скрит монтаж, RW панели, RR изолационни панели, RWS изолационни панели и други.

Като цяло изолационните панели имат дълъг живот и най-често се ползват за облицоване и саниране на сгради. Те са идеален метод за изолация и правят сградите ви енергийно по-ефективни, защото намаляват разходите ви за отопление.

Изолационните панели са с дългосрочен живот. Те са комплексен строителен продукт, който в някои случаи е незаменим.

Изолационните панели са икономически удобни, монтират се бързо и не зависят от метеорологичните условия. Те създават стабилна структура благодарение на своите композитни качества. Те са звукоустойчиви, огнеустойчиви, спестяват пари и „живеят“ дълго време.

Многопластовата структура на някои разновидности на изолационните панели )като например сандвич панелите) има водоотблъскващи свойства, декоративна мазилка със специални филтри и други ценни свойства.

Масово този тип строителни съоръжения имат дължина между 2 и 13,50 метра и дебелина между два и 20 сантиметра.

Изборът на размер на изолационния панел зависи от това дали ще се ползва за вътрешен или външен.

В момента на пазара има огромен избор от цветове и форми – това прави вашият избор на практика неограничен. Така ще можете да създадете външният вид, който желаете, 1:1 (стига да изберете качествена фирма, която може да ви предложи добри изолационни панели и да ги монтира, ако вие нямате необходимите техническия умения, за да извършите тази процедура сами).

Добрите фирми имат набор от готови предложения, но обикновено няма проблем да се изработи индивидуален проект специално за вашите нужди.

Един от видовете изолационни панели са декоративните. Те имат предимства пред другите, защото са с дифузно отворена структура и не е необходимо закрепване с много винтове, имат висока защитна способност срещу студ, влага, вода, натиск, слънце, отлепване.

Монтирането на изолационен панел (декоративен) е по-евтин от стандартните процедури, защото не се ползват традиционните практики. Разбира се всичко зависи от конкретната фирма, конкретната ситуация, офертата, вашите нужди, финансовите ви възможности и други фактори.

Много панели са съставени от системи с няколко слоя. Например сандвич панелите имат и няколко слоя, например трислойни панели и при тях могат да се ползват различни сърцевини като пенополиуретан (PUR), минерална вата (MW) и други сърцевини.

Също така външните слоеве са от различни видове ламарина като обикновено ламарината е поцинкована и защитена от ръжда.

Какви са цените на изолационните панели?

Всяка фирма има собствен каталог с цени, но в момента стандартните са между 20 и 50 лева за квадратен метър.

От къде да закупя изолационен панел?

Има много фирми, които се занимават с продажбата или изработката на всякакви типове панели. При покупката на подобен панел е важно да получите информация от какви материали е произведен, има ли сертификат и така нататък.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *