Гипсокартон – изборът на професионалистите

Т.нар. „Сухо строителство” придоби голяма популярност през последните години. Съществуват много причини за това, но най-основната от тях е реновирането на стари къщи и сгради бързо и лесно.
В системите за сухо строителство има определен брой компонента, сред които се откроява гипсокартона. Това е плоскост на гипсова основа, нейното използване е главно при изграждане на окачени тавани и преградни неносещи стени. На пазара могат да бъдат открити няколко разновидности на гипсокартон – обикновен, водоустойчив и пожароустойчив. Обикновения гипсокартон е много търсен, въпреки че е без специално покритие. Повърхността на плоскостите е добра основа за покрития от всякакъв характер – тапети, бои и други. Вследствие характерната порьозност, гипсокартона е с добра паропропускливост и е регулатор на температурата в помещението. Работата с плоскостите икономисва ценно време и енергия на строителите. Друго негово предимство е екологичният му начин на производство и дългата трайност на плоскостите.
Много добро решение за ремонтиране на сгради с дървен гредоред е сухото строителство. При него се избягва допълнителното натоварване на конструкцията и липсват мокрите процеси, протичащи при традиционното строителство. Поради отсъстващата строителна влага, скоро след завършване на боядисването в помещенията могат да бъдат внесени мебелите и оборудването. Прилагането на пожароустойчив гипсокартон осигурява и пожарната безопастност на жилището. В районите с висока земетръсна опастност, прилагането на сухо строителство е препоръчително. По-малките натоварвания, особено, ако са на по-високите нива, предотвратяват предаването на хоризонтални и вертикални натоварвания върху преградните конструкции. Вътрешните неносещи стени, за изграждането на които се използва гипсокартон са добър избор за офиси, хотели и други помещения, отдавани под наем, поради по-тесните стени отдаваната площ е по-голяма и съответно паричните потоци от наем са в по-голям размер. При хотелите по-голямата спестена площ може да доведе до по-голям брой стаи и апартаменти, както и до увеличаване на броя звезди.
Все по-широкото навлизане на сухото строителство се крие и във възможността то да се осъществява през всички сезони на годината, в сравнение с конвенционалното, което през зимата, е рядкост, поради неблагоприятните климатични условия. Техническата възможност целогодишно да се осъществява строителство, благоприятства по-бързата възвращаемост на вложените средства от инвеститорите и изплащане на кредитите, при взети такива. При изграждането на нови сгради, системите за сухо строителство са също толкова добро решение, както и за вече изградени постройки. Преградни стени, окачени тавани и предстенни обшивки при ново строителство, намаляват с повече от 20% необходимостта от влагането на армировка и бетон.
Въпреки, че от неотдавна се прилага сухото строителство, има много информация за него, но често пъти тя не е достатъчно за непрофесионално занимаващите се, които искат да го използват в своя дом, офис, хотел, те не знаят например с какви точно параметри им трябва гипсокартона, какво още им трябва за сухо строителство и др.Ако сте търсили информация и не можете да намерите подходяща за вашите нужди, може да се насочите към борса за строителни материали. След запитване, обучен професионалист се свързва с вас и ще ви даде професионален съвет.
Системите за сухо строителство са бързо и лесно решение да преустроите своето жилище и офис. Всяко жилище може да бъде уникално с окачените тавани, придобиващи най-разнообразни форми, каквито сътворят архитекти и дизайнери. Разходите за отопление също намаляват за дългосрочен период.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *