Алуминиеви външни ролетни щори

Несъмнено, всеки иска да „оборудва” дома си с най-доброто, независимо дали става дума за декорация, защита или обзавеждане. Когато се настаняват в ново жилище или ремонтират старото, хората спестяват и са готови на всичко за най-надеждното и най-издръжливото. Един от елементите, които допринасят много за домашния уют са щорите. На пръв поглед изглеждат като нещо маловажно, но всъщност са изключително важни, тъй като се грижат за топлината през зимата и за ниските температури през лятото. Съществуват много видове, а един от най-предпочитаните са различните модели външни ролетни щори. Те могат да бъдат изработени от ПВЦ или алуминий, а в зависимост от вкуса и изискванията на клиентите – и комбинирани.
По-подробно ще обърнем внимание на алуминиевите външни ролетни щори, които определено се предпочитат за изолиране на топлината вън, през лятото. Една от най-важните им функции е точно тази – топлоизолацията. Доказателство за тофа е факта, че през лятото, термометърът в стаята показва с 5-7 градуса по-малко. Точно в противоположна посока – през зимата, градусите се увеличават с 3-5, заради въздушната възглавница, образувала се между прозореца и щората.
Друга важна тяхна характеристика е шумоизолацията. Ако са напълно спуснати, те почти не допускат външния шум до вас, заради голяма си плътност. Заради качествения материал, от който са изработени алуминиевите външни ролетни щори, те влизат в ролята на чудесен звукоизолатор. Обикновено, те се задвижват ръчно, чрез табакера или манивела, или автоматично – с мотор. При автоматичния метод, има възможност да движение чрез бутон или дистанционно.
Външните ролетни щори, направени от алуминий, може да намерите в няколко цвята – кафяв, бял, златен дъб. Изработката им включва алуминиеви ламели – 39мм и 52мм, с пълнеж от пенополиоретанова пяна и алуминиева кутия. Към тях се причисляват ръкохватка и табакера, плюс автоматика за щори, като допълнителна екстра. Тези щори за изключително качествени и стоят много добре на всяка сграда – декорация и сигурност в едно.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *