Със сигурност всеки нов собственик на апартамент във вторично жилище иска да смени своите квадратни метри, които отдавна оборудват предишните наематели. Обновяването на апартаменти във вторични жилища е доста сериозен процес, който се счита за много дълъг и трудоемък. Доверете се на нашите майстори за цялостен ремонт на апартамент в София.

 

Времето за изпълнение на проекта обаче ще бъде значително намалено, ако се обърнете към професионалист с колосален трудов опит. Заедно ще намерим най-добрите варианти за необходимите ремонти, като вземем предвид вашия бюджет и желания.

Цялостен ремонт на апартамент в София

 

Откъде да започнете да ремонтирате стар апартамент?

Преди съставяне на договор за предоставяне на услуги и изготвяне на разчет е необходимо да се оцени качеството на всички инженерни комуникации, налични в апартамента – електротехници, водоснабдителни и канализационни системи, вентилация, системи за сигурност и системи за видеонаблюдение.

Колко ще струва основен ремонт на апартамент в стара къща в София?

Разходите за ремонт на стари жилища зависят от сложността на преустройството , площта на помещенията, размера на необходимите строителни работи, използването на съвременни технически решения и технологии, вида и качеството на използваните материали. От своя страна гарантирам много достъпни цени, честен подход при избора на материали, изготвяне на приблизителни оценки и извършване на всички етапи от ремонта.

Етапи на ремонт в стари жилища и апартаменти в София

Ремонтът на апартамент от стар жилищен фонд се извършва на няколко етапа. В самото начало на ремонта ще е необходимо да се демонтират старите довършителни материали и стенни, подови и таванни покрития. Ако това е предвидено в сметката, може да се наложи да демонтирате водопровода – баня, тоалетна, мивка, кранове. Ако е необходимо, демонтиране или, обратно, издигане на вътрешни стени и прегради, декоративни арки и мецанини, прехвърляне на врати.

Освен това ще се извършват електроинсталационни работи , като се вземат предвид желанията на клиента (монтаж на електрическо табло с автоматични устройства в апартамента, раздробяване на стени и полагане на проводници в порта, монтаж на контакти в апартамент, окабеляване за прожектори по стените и тавана и др.).

Ще бъде извършена инсталацията на водопроводната и канализационната система, монтажа на ВиК, необходимите работи за монтаж на вентилационни и климатични системи.

На следващия етап от ремонта ще се извърши работа по монтажа на подовата замазка , изравняване на стените с гипсови смеси. На този етап, в зависимост от желанията на клиента, е необходимо да се определи как ще направим тавана. Има няколко опции – изравняване и боядисване, или избор зад окачен или опънат таван.

След горните работи ще бъдат инсталирани портали за врати и врати, ще бъдат сменени прозорци, ще бъдат инсталирани первази.

След това ще се извършат довършителни работи – подови настилки, подови тавани се полагат, стените се боядисват или се полага декоративна мазилка , стените се покриват с тапети.

След приключване на довършителните работи ще бъдат инсталирани кухненско оборудване, санитарен фаянс, климатични инсталации, осветление, контакти, системи за сигурност, системи за видеонаблюдение и др.

След приключване на ремонта, по ваше желание, всички помещения ще бъдат внимателно и ефективно почистени, а останалите строителни отпадъци ще бъдат отстранени.

И накрая, по ваше желание, ще трябва само да изберете декорните елементи по ваш вкус за вече напълно различния, реновиран апартамент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *