Цялостен ремонт на апартамент в София

Със сигурност всеки нов собственик на апартамент във вторично жилище иска да смени своите квадратни метри, които отдавна оборудват предишните наематели. Обновяването на апартаменти във вторични жилища е доста сериозен процес, който се счита за много дълъг и трудоемък. Доверете се на нашите майстори за цялостен ремонт на апартамент в София.

 

Времето за изпълнение на проекта обаче ще бъде значително намалено, ако се обърнете към професионалист с колосален трудов опит. Заедно ще намерим най-добрите варианти за необходимите ремонти, като вземем предвид вашия бюджет и желания.

Цялостен ремонт на апартамент в София

 

Откъде да започнете да ремонтирате стар апартамент?

Преди съставяне на договор за предоставяне на услуги и изготвяне на разчет е необходимо да се оцени качеството на всички инженерни комуникации, налични в апартамента – електротехници, водоснабдителни и канализационни системи, вентилация, системи за сигурност и системи за видеонаблюдение.

Колко ще струва основен ремонт на апартамент в стара къща в София?

Разходите за ремонт на стари жилища зависят от сложността на преустройството , площта на помещенията, размера на необходимите строителни работи, използването на съвременни технически решения и технологии, вида и качеството на използваните материали. От своя страна гарантирам много достъпни цени, честен подход при избора на материали, изготвяне на приблизителни оценки и извършване на всички етапи от ремонта.

Етапи на ремонт в стари жилища и апартаменти в София

Ремонтът на апартамент от стар жилищен фонд се извършва на няколко етапа. В самото начало на ремонта ще е необходимо да се демонтират старите довършителни материали и стенни, подови и таванни покрития. Ако това е предвидено в сметката, може да се наложи да демонтирате водопровода – баня, тоалетна, мивка, кранове. Ако е необходимо, демонтиране или, обратно, издигане на вътрешни стени и прегради, декоративни арки и мецанини, прехвърляне на врати.

Освен това ще се извършват електроинсталационни работи , като се вземат предвид желанията на клиента (монтаж на електрическо табло с автоматични устройства в апартамента, раздробяване на стени и полагане на проводници в порта, монтаж на контакти в апартамент, окабеляване за прожектори по стените и тавана и др.).

Ще бъде извършена инсталацията на водопроводната и канализационната система, монтажа на ВиК, необходимите работи за монтаж на вентилационни и климатични системи.

На следващия етап от ремонта ще се извърши работа по монтажа на подовата замазка , изравняване на стените с гипсови смеси. На този етап, в зависимост от желанията на клиента, е необходимо да се определи как ще направим тавана. Има няколко опции – изравняване и боядисване, или избор зад окачен или опънат таван.

След горните работи ще бъдат инсталирани портали за врати и врати, ще бъдат сменени прозорци, ще бъдат инсталирани первази.

След това ще се извършат довършителни работи – подови настилки, подови тавани се полагат, стените се боядисват или се полага декоративна мазилка , стените се покриват с тапети.

След приключване на довършителните работи ще бъдат инсталирани кухненско оборудване, санитарен фаянс, климатични инсталации, осветление, контакти, системи за сигурност, системи за видеонаблюдение и др.

След приключване на ремонта, по ваше желание, всички помещения ще бъдат внимателно и ефективно почистени, а останалите строителни отпадъци ще бъдат отстранени.

И накрая, по ваше желание, ще трябва само да изберете декорните елементи по ваш вкус за вече напълно различния, реновиран апартамент.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *