Пробиване на големи дупки в керамични плочки

Пробиването на керамични плочки не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Следващата статия не само ще ви разкаже за безопасното сондиране на керамични плочки, но и за правилните свредла, в които трябва да инвестирате, за да поддържате красивия вид на къщата ви.

Започнете с това, че ако пробивате дупки в керамични плочки, то НИКОГА не трябва да го извършвате с чук. Както казах по-рано, керамичните плочки са много деликатни, а бързите, ритмични и непрекъснато вибриращи удари на чука определено и неизбежно ще потрошат вашите плочки. Използвайте сондажен чук само когато се опитвате да нанесете бетон или тухли. Вместо това използвайте с регулатор на скоростта или бормашина, която ви позволява да намалите скоростта до поне сто до двеста ротации в минута. Дори преносимите пробивни машини, които работят на батерии са подходящи за тази цел.

Пробиването на големи отвори в керамични плочки не е много трудно. Въпреки че битумите с карбидни накрайници могат да бъдат използвани за правене на големи отвори (до 2.54см.) в керамични плочки, те струват приблизително 40 до 50 USD. Така че, опитайте следния метод.

Използвайте гривна или по-голям кръгъл шаблон, за да маркирате очертанията на дупката, която искате да тренирате.

След това фиксирайте щифт от 0.6 cм. с карбиден накрайник върху електрическата си пробивна машина и направете дупки много близо една до друга по цялата дължина на периметъра, за да имате точен кръгъл отвор, наподобяващ кръгла перфорация.

Сега вземете чук с топка и леко почукайте в рамките на отворения периметър на кръга и за няколко минути кръговият керамичен керемиден център ще падне.

Можете също така да използвате резачка, която е снабдена с циркулярен диск, но изисква използването на керемида, ръчно или със скоба и обикновено е по-тромава, тъй като керамичната плочка може да се счупи, ако не сте напълно свикнали с процеса. Финалът обаче изглежда много по-гладък.

Не забравяйте, че ще ви е необходимо известно търпение, за да проникнете през керамични плочки, така че да не захранвате плочките с цялата си сила. Пробиването на керамични плочки наистина изисква специално оборудване, правилна техника и голяма упоритост.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *