Какви видове винтове има на пазара?

Винтове
Винтове

Винтовете се срещат в разнообразие от видове и всеки от тях намира различни приложения. Независимо дали ги използвате за материали като дърво, метал или пластмаса, имате на разположение по няколко вида от тях, за да свършите работата си. Винтовете за дърво са самопробивни и имат остър край, докато металните имат плосък край, който обикновено е предназначен да пасне на предварително пробита дупка.

Кръстати винтове

Този тип винтове могат да се използват за материали от пластмаса до метал и дърво. Те се срещат в различни размери и с кръгли или конусовидни глави. Кръстатите винтовете с кръгла глава са декоративни, а кръглите се използват за ситуации, в които е нужно фино да се слеят с материала и да се изравнят с повърхността.

Винтове с шлиц

Те се срещат в различен диаметър и се прилагат за същите материали като при кръстатите винтове. Могат да са с кръгла или конусовидна глава и са направени от метали като: алуминий, стомана и дори месинг. Може да ги използвате върху метал или дърво, както и при пластмаса, като се изисква употреба на отверка. Стандартният тип отверка има сплескан край и кой тип и размер ще изберете, зависи от дебелината на шлица.

Шестостенни винтове

Този тип винтове осигуряват най-добър захват при завиване към повърхността. Те се завиват посредством стандартен шестостенен ключ, който пасва идеално на главата на винта, за да се избегне изплъзването му. Обикновено шестостенни винтове се използват при производството на бюра и столове. Те осигуряват здрава връзка.

Машинни винтове

Тези винтове се използват за дупки, които са с вътрешна резба. Вида машинен винт, който искате да изпозлвате трябва да отговаря на мястото, в което ще го завивате. Винта и резбата на отвора трябва да пасват перфектно, за да бъде скрепяването ефективно. Много железарски магазини резбоват или пробиват дупки базирани на принципа на отпечатъка. Машинните винтове могат да бъдат и кръстати, с шестостенна или шлиц глава, която от своя страна може да е кръгла или конусовидна.

На Българиския пазар има голямо разнообразие фирми, занимаващи се с внос и търговия на винтове. В случай, че търсите точно определени и с отлично качество винтове ще ги откриете в богатия каталога на ИТТ България ООД тук http://itt.bg/bg/продукти/крепежни-елементи/винтове. В него се предалгат винтове с различни размери и клас на якост, които намират различни приложения.

 

 

 

 

 

 

 


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *