Вечните Комедийни Филми

По какво се различава великата комедия от непрестанно излизащите комедийни филми еднодневки? Може би е въздействието им да размиват дори и най-мрачните характери или да ви поднесат една приятна изненада. Може причината да е в добре написаният сценарий, с добра режисура и перфектно разпределяне във времето на комичните ситуации. Но каквато и да е причината, великите комедийни филми ни оставят с болки в коремните мускули и желанието пак да ги изгледаме. Великите комедии ни помагат да прогоним депресията, да станем съпричастни на радостта на героите и самите ние да се поставим в техните ситуации. Истинските комедии ни карат тайно да се присмиваме на самите себе си, на нашите собствени слабости и погрешни решения.

Ето една своеобразна класация на великите комедийни филми. Ако не сте гледали някой от тези класически комедии, време е да наваксате изпуснатият смях и забавление пред екрана:

1. Монти Пайтън и Свещеният Граал
Според много фенове, тази част е най-добрата от поредицата за Монти Пайтън. Свещеният Граал е преразказ на класическата история за Крал Артур, но вместо кралят със своите рицари да се подвизава в Камелот, Бог му се появява и му казва да търси свещеният граал. Свещената им мисия преминава в абсурдни случки и рицарите биват отстранявани забавно и комични, докато накрая остават само двама. Какво се случва след това е една от най-смешните и абсурдни комедии на всички времена.

2. Поспаланко / Sleeper/
Великият Уди Алън е простодушен кларнетист, съдържател на диетичен магазин. Лекарска грешка го приспива за 200 години и той се събужда в бъдещето, в един свят утопия, изпълнен с роботизирани полицаи и тайни агенти. Човека е роб на машините, а Уди Алън ще ви докара сълзи от смях с нелепите ситуации в неприветливото бъдеще.

3. Борат
Една сравнително нова комедия, но за сметка на това една от най великите правени някога. Историята показва казахстански журналист изживяващ американската мечта. Отивайки в Америка ние ще се посмеем на сблъсъка на културите и на един комичен образ – Борат, който преследва своята мечта, а именно Памела Андерсън, плейбойката, която Борат вижда в списание.

За сега толкова. Очаквайте скоро представянето на още няколко комедии, които си заслужават всяка една отделена минута.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *