Торове за богати почви даващи бърз растеж на вечнозелените дървета във вашата градина

Вечнозелените дървета не са характерни само за тропическите зони. В нашият климат също се срещат много видове дървета от този тип (всички са иглолистни). Техните листа остават зелени през цялата година и дори през студените зимни месеци те придават красота на пейзажа. Изискват минимални грижи и затова все повече започват да се използват от декораторите на домашните градини. За разлика от широколистните дървета те спестяват доста енергия заради плавната смяна на старите листа с нови, вместо всяка пролет да създават изцяло нова корона.
Засаждането на този тип дървета в двора може да ви осигури защита на дома от силният вятър през зимата, а гъстата им корона осигурява дебела сянка през лятото. Ето няколко препоръки за грижи към иглолистните дървета, с които ще им помогнете за по-бърз растеж:

  • Най-доброто време за засаждане на иглолистни дървета в двора е през пролетта, когато земята тъкмо се е размразила, но времето все още е хладно и се очакват пролетните дъждове.
  • Тези дървета изискват по-богата почва и при засаждането им трябва да добавите допълнително количество торове и торфен мъх. Торовете ще дадат тласък на растежа, а мъха ще задържа влагата в почвата.
  • При пролетните валежи не е нужно допълнително поливане, но през сухите летни месеци е необходимо обилно количество вода, тъй като влагата трябва да достигне на дълбочина поне 15-16 сантиметра.
  • По принцип в природата тези вечнозелени дървета нямат нужда от допълнителни торове, тъй като капещите иглички се явяват естествен тор, но тъй като в двора те се почистват и не се оставят да изгният е добре по 3-4 пъти в годината да се използват стимулиращи продукти и аминокиселини, като Амино Квилант например (това е новаторски продукт съчетаващ аминокиселини с микро и макро хранителни елементи).
  • За да се избегне изсъхването им през зимата, тъй като заради студа и зимното слънце въздухът става много сух е добре през късната пролет, когато земята все още не е замръзнала е силно препоръчително да полеете обилно вашите иглолистни дървета и след това да покриете почвата около тях с мулч. Това ще задържи влагата в почвата за дълго време.

Ако спазвате тези правила бъдете сигурни, че вашите дървета ще красят градината ви дълги години.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *