Skype 5.5 – Екстри и Бъгове

Skype представиха новата версия 5.5 на софтуера си за Windows операционната система. Основното нововъведение в последната версия е по-дълбоката интеграция със Facebook. След като го инсталирате, ще може да виждате кои от приятелите ви във Фейсбук са онлайн и да чатите директно през skype с тях. Също така можете едновременно и заедно да си ъпдейтвате skype настроението и фейсбук статуса, иначе казано да пишете във Facebook през Skype. Друго което можете да правите е да виждате, коментирате и лайквате статусите на вашите приятели.

В Skype 5.5 е подобрено качеството на видео разговорите, променени са емотиконите, като са добавени няколко нови, оправени са грешки и са фиксирани бъговете на предишната версия. В новата версия на скайп е намалено натоварването върху видеокартата по време на видео разговорите. Това е предимство за хората притежаващи по-стари модели компютри и/или компоненти за тях.

В новата версия на Skype има и няколко промени в дизайна, като основно е променен интерфейса за набиране и обаждане, с по-малко бутони на самия екран когато набирате. Бутоните за изпращане на файлове и споделяне на екрана са скрити под + бутона.
Освен направените промени в новата версия на Skype са оправени и много от грешките в предишните версии. Но въпреки това сега в новата версия има нови проблеми. Ако смените по някое време мрежовите връзки, вашата връзка към Facebook може да прекъсне, и понякога да се наложи дори да рестартирате skype или да смените статуса си на offline и след това да го върнете на Online.

Друг проблем, който се появява, е че не може да бъдете Невидим във Фейсбук, дори и да смените статуса си в Skype на Invisible. На този етап няма решение на този проблем. Друго което може да бъде пречка за вас, е че Skype 5.5 предотвратява заспиването на компютъра ви, ако не го ползвате за периода, който е в настройките ви. Решението е да изключите skype преди да оставите компютъра си, или директно да изключите самият компютър.
Относно емотиконите в Skype , те са изцяло променени и с нова визия. Добавени са 7 нови емотикона. Те са (fail), (wfh), (yn), (tumbleweed), (lala), (waiting), (h5). Повечето потребители инсталирали си новият skype се оплакват от новата визия на емотиконите. За тях те са грозни и не могат да предадат емоциите както старите емотикони. Но въпреки това с нарасналият брой на емотиконките, ще може да се предадат повече чувства и пожелания към вашите близки и приятели.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *