Preslava Music във Facebook

Преслава е най-популярната българска поп-фолк певица. Тя е единствената петкратна носителка на най-престижната награда на телевизия „Планета“ – „Певица на годината“. Получила е и много други награди: за „Песен на годината“, „Албум на годината“ и безброй още. Едва ли има българин, който да не е чувал поне една от песните й, даже и да не слуша този стил музика.

Истинското име на Преслава е Петя Колева Иванова. Родена е на 26 юни 1984 г. в град Добрич. Майка й се казва Янка, а баща й – Кольо. Има сестра, която е с три години и половина по-голяма от нея и е народна певица в редиците на Пайнер – Ивелина Колева. Преслава е завършила музикалното си образование в местното училище в Добрич със специалност фолклорно пеене, свирела е и на гъдулка. Започва да пее още от 15-годишна по заведенията с много голям успех.

За началото на кариерата й във фирма „Пайнер“ й помага Милко Калайджиев. Първата излязла песен на Преслава е дует с него, озаглавен „Нежен рекет“ и излиза през пролетта на 2004 г. Тогава тя не използва още артистичния си псевдоним и е само Петя. По-късно излиза и първата самостоятелна песен на Преслава – „Тази нощ безумна“, последвана и от дебютния й албум, кръстен на името на певицата.

Едни от най-големите хитове на Преслава са: „Нямаш сърце“, „Дяволско желание“, „Лъжа е“, „Когато съмне“, „Заклевам те“, „Не съм ангел“, „Последен адрес“, „Моят нов любовник“, „Феномен“, „От мен питието“.

Последната й песен, която излезе на 7 декември 2012 г. е „По моята кожа“.

Ти си фен на Преслава? Тя е твоята звезда?
Харесваш музиката й?
Искаш да научиш повече за нея?
Искаш да знаеш най-новите и най-горещите новини за нея?
Искаш да видиш най-новите й снимки?
Тогава харесай Preslava Music (www.facebook.com/LovePreslava) във Facebook?
А ако не си фен защо не станеш? Нищо не губиш. 🙂


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *