Дамски пижами за лятото

Избор на пижама за лятото – кои са най-добрите възможности

Независимо дали спадате към жените, които през лятото не могат да спят без климатик и оставят уреда да работи през цялата нощ или предпочитате да оставите прозореца отворен за да влиза от там лек ветрец (ако има такъв), важна част от комфорта е изборът на подходящо облекло за спане (вижте предложенията на PoPijami.bg).

На практика, добре подбраната пижама (или нощница, зависи какво предпочитате) е също толкова важна, колкото са и изборът на олекотена завивка, чаршафи, калъфки и възглавници. Но как да намерим дреха за спане, която да ни накара да се чувстваме удобно между завивките – материята ли е най-важна, кройката ли или пък производителя?

Производителя и търговеца

Дамски пижами за лятотоАко пазарувате от надежден търговец и ако имате доверие в определен производител, вече сте на ясно с качеството и стила на техните продукти. Това е добра основа когато пазарувате онлайн.

Имайте предвид, че понякога просто продуктите на определен производител не са удобни. Дори и ако дрехата е направена oт любимата ви материя, вие никога няма да се почувствате комфортно, тъй като няма да ви хареса кройката.

Кройката е много важна

Както казахме само преди миг, кройката е от голямо значение. Тя трябва да бъде свободна и да ви позволява да се въртите в леглото безпроблемно по време на сън. Дрехи, които притискат крайниците, корема и шията или ви дразнят етикети, шевове и други подобни, не са подходящ избор за спане.

Материята е от огромно значение

За летните месеци са изключително неподходящи дебелите ватирани дрехи, които могат да съсипят вашия сън с лекота. Избягвайте всичко, което е твърде дебело, топло и плътно, защото за да спи добре, човешкото тяло се опитва да понижи телесната си температура.

  • Коприна

Коприната е висококачествена материя, която има предимства през всеки един сезон. През лятото тя ще ви позволи да се охладите по-бързо, ето защо копринените пижами и нощници са желан избор за този сезон;

  • Сатен

До някъде се възприема като алтернатива на коприната за изработка на пижами и нощници. Не сгрява, така че може да ви помогне да спите комфортно през горещите летни нощи;

  • Лен

Материята не задържа топлина, ето защо е добро решение за летните месеци. Издръжлива на многократно изпиране;

  • Бамбук

Материята не задържа топлина и създава усещане за хлад. Много добър вариант за лятна пижама за жена, която ще държи хладно през цялата нощ;

  • Памук

Памучната материя е класика, но трябва да е нещо наистина много тънко. Имайте предвид, че памучните дрехи трябва да се перат по-често, тъй като пижамите и нощниците от тази материя поемат потта по време на сън.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *