Дънките са винаги на мода!

От 1855г. и брилянтната идея на Леви Щраус да използва грубият плат, познат като deNïmes (от фр. тъкан от Ним – град във Франция) или по-известен още като Denim, за изработка на работните панталони на златотърсачите в американския Запад, интересът към дънките никога не е отслабвал. Ежегодно стилът бива подновяван така, че тенденцията да се запази
.
Да се хареса на всички!

Невероятно е, но е съвсем просто за обяснение: денимът има множество предимства – трудно се зацапва, идеален е за студените есенни и зимни дни, адаптируем е към модните тенденциите и лесно се поддържа – податлив е на какви ли не третирания, без да изгуби ефектността и вида си. Всичко това прави денимът не само работна униформа на северноамериканските работници, но и една от най-предпочитаните и особено актуални материи до ден днешен!

От работна дреха, дънките се превръщат в символ на бунтовете и хипарските движения от втората половина на миналия век, а днес са също толкова модерни, колкото и практични: подходящи са за дами и господа, за възрастни, младежи и деца, както за хора, предпочитащи семплите дрехи и аксесоари, така и за такива, които искат да акцентират върху индивидуалността си чрез стила на обличане…

Творчество и пак творчество!

Денимът вдъхновява всички дизайнери на мъжка и дамска мода! Никоя колекция Прет-а-порте не излиза без Деним. С многообразието от модели за всеки сезон (с бродерии, гънки, щампи, ципове, разрези и т.н.) и цветове, включително и т.нар. стреч-дънки (в тъмно синьо, синьо-сиво, люляково), те се напасват към всяка фигура и вкус, позволяват свобода на движението, с което са безкрайно комфортни и се превръщат едва ли не във „втора кожа“.

Днес наистина не съществува модна линия, в която да не фигурира денимът: от висшата мода, през ежедневните и спортни колекции, та чак до бельото…. Дънките са навсякъде! Универсални, модерни, удобни и ефектни, подходящи за всеки сезон и повод.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *