Как да се грижим за различните тъкани

Как да се грижим за различните типове тъкани на дрехите е въпрос, който вълнува много хора днес, въпреки голямото разнообразие от оферти в най-популярните магазини за покупка не е толкова просто. Работата е, че не всички рокли, дори тези, които имат големи размери, характеризират удобния стил, който отлично очертава женската фигура, ако е пълна.

В допълнение към факта, че при купуването е необходимо да изберете рокля за стила, би било хубаво да имате представа за тъканта, от която може да се направи. Трябва да се отбележи, че тъканта за роклята и за всяко друго облекло може да бъде както естествена, така и химична, а също така да има комбиниран състав.

Що се отнася до химическите тъкани, те са изкуствени и синтетични. Всеки плат получава специална грижа и колкото по-компетентен е да се грижите за него, толкова по-дълго ще имате това облекло.

Какво да направим, за да не променим големина, цвят и качество дрехите и кои са правилните нюанси, свързани с пране, почистване и гладене на материи като лен, вълна, памук и коприна.

За да направите дрехите винаги приятни за носене, трябва да спазвате прости правила за грижа по тъканите.

Спалното бельо се характеризира с висока степен на издръжливост и устойчивост на опъване, но има слаба еластичност. Очевидното предимство е ленът неговата топлопроводимост, както и способността да се игнорира статичното електричество. Освен това материалът бързо изсъхва след пране. Проблемите тук се случват само при боядисване, самият материал е трудно да се оцветява. Ето защо е най-добре да изберете деликатно измиване и да използвате температура не повече от 60 градуса. Ако сте започнали ръчно пране, преди да потопите бельото във вода – разтворете праха в него. Такива дрехи се гладят лесно с овлажнител и от опаката страна. Вижте и за: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/красотата-на-роклите-с-бродерии.

През студения сезон много жени предпочитат вълнени дрехи. Вълната е може би най-меката тъкан. Тя е напълно естествена и има висока хигроскопичност, абсорбираща до 40% влага, като същевременно остава суха на допир. Вълната е известна, че се почиства лесно, можете само да я оставите да виси на открито. По отношение на измиване, трябва да бъде деликатно, също така не забравяйте, че използването на прахове, предназначени за цветни продукти не се препоръчва!

Ако искате да измиете нещо – първо обърнете внимание на етикета, където винаги има практически препоръки за режима и температурата.

Дрехи от вълна се перат само отвътре навън и при деликатна операция, не е необходимо да се прилагат режими като сушене и машинно миене. Ако измиете вълнен продукт, трябва да го правите изключително внимателно, да започнете да миете без накисване – наведнъж. Сушенето става в хоризонтална права, чрез гладене през влажна памучна тъкан.

Памукът е най-разпространеният вид плат и това не е напразно. Материалът е приветстван от жените, поради факта, че осигурява отлична циркулация на въздуха, издържа на напрежение, отблъсква влага и е приятен на допир. Всичко, което трябва да се помни, за дрехите от памук е, че тази материя не обича ярка светлина, когато измивате памучни неща винаги ги дръжте далеч от другите видове тъкани. Що се отнася до температурния режим, при измиването не трябва да надвишава 50 градуса.

И накрая, копринените продукти са известни със своята сила и еластичност. Тази тъкан е популярна с нежност, лекота и интересна история. За коприната трябва да се отбележи, че материалът абсорбира добре влагата и бързо изсъхва. Недостатъкът на тъканта е предразположението му към избледняване, така че не се препоръчва да се изсушават дрехи директно на слънце. Почти като военна зона: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/435-военна-зона. Най-добре е някои материи да бъдат изпирани ръчно със специален прах. Ако решите да перете дрехи от коприна, тогава определено трябва да поставите деликатен режим. Продуктите от коприна са леко навлажнени, но не е необходимо допълнително овлажняване.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *