Онлайн магазин за обувки – За и Против

shoes-1638873_960_720Онлайн пазаруването бележи нови върхове с всяка изминала година. Към тази световна тенденция бавно, но сигурно се присъединява и българският потребител, въпреки прословутия си скептицизъм, относно липсата на типично българско желание: ‘’Око да види, ръка да пипне’’. Що се отнася до пазаруването на обувки в глобалната мрежа, все още има голям процент колебаещи се. Един онлайн магазин за обувки има своите задължителни ‘’За’’ и ‘’Против’’, които са обект на разглеждане в настоящия ни материал.

Недостатъци на онлайн магазините за обувки

  1. Голям брой некоректни търговци

Не сме напълно убедени, че този проблем е валиден за повечето страни по света, но у нас такъв съществува и е най-основателната причина да избягваме да купуваме обувки от родните онлайн продавачи. Най-често срещано явление е продажбата на имитации, обявени на сайта на магазина като оригинали. Така наречените ‘’Реплики’’ могат да се познаят основно по цената, но предвид големите намаления, които правят коректните магазини, понякога е трудно да разграничиш реалната оферта от фалшивата.

Скритите условия са отново прийом на некоректните търговци. Голяма част от разочарованията се дължат на допълнителни добавки към обявената на сайта цена, които оскъпяват покупката многократно. Онлайн магазин за обувки, който не е обявил цената на доставка или е посочил цени без да уточни, че върху тях не е начислен задължителният ДДС дава лошо име на търговията по интернет, като цяло.

  1. Невъзможност да се огледа внимателно и пробва изделието

Това е проблем на онлайн търговията, който няма как да бъде коригиран, но докато при някои продукти той не е особено сериозен, то при обувките може да бъде изключително неприятен. Обувките са не просто част от облеклото, а компонент, към който изискванията са невероятно високи. Колкото и детайлни снимки да са поместени на сайта на даден онлайн магазин за обувки, няма как да разберем дали конкретният модел ще ни бъде по мярка, дали ще бъде удобен и дали цветът, който виждаме на монитора изглежда по същия начин на живо.

  1. Чакане на доставката

Факт е, че повечето жени купуват обувки съвсем импулсивно – виждат определен модел на витрината на магазин, покрай който минават, изкушават се, влизат и го купуват. Това няма как да се случаи в онлайн магазините, защото те рядко се изпречват неочаквано пред погледа ни, докато сърфираме в глобалната мрежа. Чакането на доставката е проблем за по-нетърпеливите дами, поради което много от тях предпочитат да посетят физически магазин, от който могат да вземат на момента закупените обувки.

Предимства на онлайн пазаруването на обувки

  1. Възможност за покупка на марков модел

Ако сте почитатели на марковите обувки, а живеете в град, в който такива не се предлагат, винаги можете да влезете в сайта на някой утвърден магазин, опериращ в мрежата, откъдето да купите желания модел. В мрежата дизайнерските обувки са достъпни за всеки потребител, независимо в коя част на страната живее. Основен плюс на интернет търговията е, че вече няма нужда да пътуваме дълго, за да закупим продукт на престижна марка.

  1. Възможност да се възползвате от големи отстъпки и разпродажби

Почти всеки престижен онлайн магазин за обувки прави редовни отстъпки и разпродажби. Ако бюджетът ви е ограничен, но много държите да притежавате обувки на известна марка, то онлайн можете да следите намаленията ежедневно. При физическите магазини това е рядко възможно, освен ако маршрутът, по който минавате ежедневно не е обхваща района на представителство на прочут бранд или голям търговски комплекс.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *