Забавлявайте се с таблет PRESTIGIO PMP5780D

Сигурно знаете, че таблетите са модерни устройства, преносими компютри, които обаче нямат клавиатура, а са с тъчскрийн, по-малки са по-размери, и съответно и с по-слаби технически характеристики. Съответно, таблетът не е средство за работа, както компютърът и лаптопът например, или поне не за продължителна работа. Таблетите са по-скоро за забавление, за достъп до интернет, за леки игри и ненатоварващи приложения. И тъй като почти всеки потребител, който ежедневно ползва интернет, не може да изкара дори ден без достъп до глобалната мрежа, той си взема таблет, за да може да му е под ръка, без значение къде се намира. И всичко това, без таблетът да заема много място в багажа, защото е малък и компактен, и без да увеличава теглото на багажа Ви, тъй като таблетите тежат едва по няколко стотин грама. Дори спокойно може да сложите таблета си в ръчния багаж – дамска чанта, или пък друга малка чантичка, която е навсякъде с Вас.

И така, ако сега си търсите таблет, то значи Вашето място е точно тук. Позволете ми да Ви представя PRESTIGIO PMP5780D. Той е с размер от 8 инча, а резолюцията на LED дисплея му е 1024 х 768.

Процесорът му е двуядрен ARM Cortex A9 Rockchip RK3066. Честота, с която той работи, е 1.6 GHz. Това е напълно достатъчно, при условие, че на пазара има хиляди лаптопи, чиито процесори са с тази честота.

Оперативната памет на PRESTIGIO PMP5780D е 1 GB. Достатъчно, че дори и предостатъчно за таблет. Все пак, още в началото казах, че таблетите се ползват предимно за интернет и леки приложения.

Контролерът за видео на таблета е H.264. За да работи видеокартата нормално, тя се нуждае от памет. Не всички компютърни устройства обаче, имат памет специално за видеото. Те използват памет, споделена от оперативната. Така е и с таблета, за който Ви разказвам сега. Това обаче, съвсем не означава, че изображенията ще бъдат с ниско качество – нищо подобно, производителят добре е преценил, че RAM паметта е достатъчна както за всички останали приложения, така и за видео контролерът.

Харддискът на PRESTIGIO PMP5780D е с капацитет от 16 GB. Ако това Ви се струва малко, не се тревожете – таблетът има слот за micro SD карти. Чрез него, в зависимост от капацитетът на картата с памет, Вие може да увеличите наличното си свободно пространство.

Таблетът, който е на вниманието Ви в момента, разполага с micro USB порт от тип 2.0. Има вграден микрофон, колонки, и две камери – 0.3 MP е предната, която се използва за видео разговори, а задната е 5 MP.

PRESTIGIO PMP5780D има и телевизионен изход, чиито тип е mini HDMI.

Батерията е литиево-йонна, полимерна, а времето, през което може да използвате таблета си без зареждане, е до 5 часа.
PRESTIGIO PMP5780D е черен на цвят, тежи 369 грама, и има инсталирана Android 4.1 Jelly Bean операционна система. Гаранционният срок на този таблет е 24 месеца, а самата гаранция е „Collect & Return”. Ако не знаете какво точно означава това, сега ще Ви кажа – възникналите повреди се отстраняват до два работни дни, при условие че транспортните разходи се поемат от Prestigio.

Ако информацията, която Ви дадох за PRESTIGIO PMP5780D не Ви е достатъчна, посетете сайтът www.notebook.bg. Там ще намерите всичко, което Ви интересува за този, както и други модели таблети, а също и възможност за онлайн поръчка.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *