Смисъл от пречиствателни станции и съоръжения

Пречиствателните станции са задължителни, ако искаме да пием чиста питейна вода, която да не застрашава здравето ни по никакъв начин.
В зависимост от капацитета и размера на самите пречиствателни станции те биват три основни вида: малки, средни и големи, но метода на работа е идентичен.
Съоръженията за механично пречистване на водите целят отстраняване на замърсителите – пясък, масла, едри частици и мазнини от отпадъчната вода. Ситата, с които то може да се осъществи се предлагат на различни цени и имат различен капацитет.

Видове пречиствателни съоръжения

Мазнино – и пясъкозадържател – благодарение на това пречиствателно съоръжение се отстраняват по-тежките неразтворими елементи от отпадъчната вода, които се състоят в песъчинки, костни частици, прах, семена, пепел, едри частици и така нататък.

Повечето станции са снабдени с такива пречиствателни съоръжения, които лесно и успешно отстраняват песъчинки, различни частици, елементи и така нататък. Отстраняването им е изключително важно и необходимо, за да могат машините да имат по-дълъг живот, да не се износват помпите и за да се защитят машинните елементи. Други неприятни последици, до които могат да доведат липсата на такива пречиствателни съоръжения са тежки отлагания в каналите, както и запушване на тръбите. Друго предимство е по отношение на намаляване на материалите, които се натрупват в биобасейна, както и на разложителите на утайка.

Аерирани пясъкозадържатели – те наподобяват стандартни биобасейни, които са иначе изключително разпространени и предпочитани по отношение на качественото почистване на водата и отстраняването на песъчинките от водата.

Сепаратори за нефтопродукти – това са друг вид пречиствателни съоръжения, които можете да намерте в сайта на Ecoteem, които са създадени по такъв начин, че да пречистват водата посредством улавяне и отделяне на различни нефтопродукти, маслени субстанции и така нататък от водата.

Този вид пречиствателни съоръжения имат правоъгълна форма, състоят се от няколко различни секции. В седименционната камера постъпва водата посредством входяща тръба, където благодарение на гравитационните сили замърсяващите вещества се утаяват.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *