Шоколадовите бонбони- какво не знаем за тях?

Употребата на шоколадови бонбони е масова,защото всеки купува за подарък, или за себе си, но малко хора знаят любопитните факти за тях, а те наистина има с какво да ни впечатлят.

Според исторически записки, древните египтяни са смесвали мед, плодове и билки и така са получени прародителите на днешните бонбони от шоколад. Били са използвани при проблеми с храносмилателната система.

Какво изниква в съзнанието ви, когато чуете шоколадови бонбони? Според проучване, по-голямата част от хората правят асоциация с празник и веселие. Употребата на шоколадови бонбони се свързва със смях и хубава емоции. Любопитно също е, че на празника на влюбените в световен мащаб се продават 35 милиона кутии с шоколадови бонбони. От сладки изкушения, те се превърнаха в израз на любовни чувства.

Интересно е, че през 19 век лекарите са съветвали своите пациенти да консумират редовно шоколадови бонбони, защото те помагат при понижен тонус. А за да бъде по- енергичен, Казанова е похапвал ежедневно от тях.
Интересно изследване доказа, че консумацията на такива бонбони, направени от черен шоколад са полезни за организма, защото притежават антиоксидантни свойства.Според последни изследвания става ясно и че мазнините могат да се топят чрез шоколадови бонбони. Колкото и странно да звучи, данните показват, че чрез консумацията им отслабването е много по-лесно и бързо.
Най-предпочитаните бонбони в целия свят са тези от шоколад. Те са най-много купувани, а след тях се нареждат тези с ванилов вкус, а след тях са плодовите бонбони.

Интересен факт сочи, че консумацията на шоколадови изделия, в това число и бонбони стимулира мозъчната активност, подобрява паметта и концентрацията.
Любопитно е, че в САЩ само за един ден – празника на влюбените или Хелоуин се изкупуват шоколадови бонбони на стойност над 1 милиард долара. Най-масовият подарък за Св. Валентин по света е поднасяне на кутия бонбони във формата на сърце с червена панделка.Всяка година се подаряват над 50 млн. такива кутии, превърнали се в символ на празника.

Шоколадът съдържа кофеин, но няколко кутии с шоколадови бонбони са равни на кофеина, който съдържа една чаша кафе. В черния шоколад има 5-10 гр. кофеин, а в млечния 3-6гр.Друг любопитен факт е, че в Париж има музей на шоколада, в който посетителите могат да видят демонстрации на това как се правят шоколадови изделия, в това число и различни видове шоколадови бонбони.

Днешните шоколадови бонбониhttp://shop.darkandmilk.com/bonbon-chocolate/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B8 имат дълго развитие. От горчиви малки хапчици те днес са се превърнали в едни от най- консумираните продукти по целия свят. Днес те са с разнообразни форми, декорации, подобрени сладкарски формули. Днес употребяваме шоколадови бонбони при всякакви случаи: когато имаме специален повод, или когато ни е тъжно и искаме да си подсладим деня с хапчица наслада. Независимо от повода- те са изкушения, носещи наслада.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *