Как се избират правилните обувки?

Как се избират правилните обувкиДа се прави разлика между добро и лошо качество при обувките не е лесна задача. На първо място, се опитайте да почувствате къде се намират пръстите ви в обувките. Един добър и качествен чифт обувки, би трябвало да не образува неестетични бръчки. И напротив, обувките от синтетична или лоша кожа, обикновено не остават гладки. Следващата задача е да разгледате видимите части – дебелината трябва да бъде от 0.8 до 1.2 мм. Ако тя е по-тънка, ще се радвате на обувките за много кратко.

По-плътна кожа също не е най-добрият вариант. Тя е по-малко еластична и лесно се напуква. Най-лесно и бързо още в магазина, качеството на цветовете може да бъде оценено чрез избърсване на обувките с влажен пръст, който трябва да остане чист. Ако при контакт с влагата, на повърхността на кожата се появят петна, то тези обувки не са подходящи за есенно-зимния сезон. И накрая, ако обувките или ботушите имат пух или вълна от вътрешната страна, проверете какво е качеството й. Обувките с лошо качество лесно проличава от използвания материал от вътрешната страна.

После проверете „здравината“ на обувките. Опитайте се да премахнете подвижните вътрешни стелки (ако обувките са изолирани) и проверете дали тока е стабилно закован (според правилото – най-малко 5 пирона и един винт в центъра), както и дали са залепени или зашити подметките добре.

Ако попитате за най-често срещаните материали за обувки, по-голямата част от хората помнят само 5-6 имена. В действителност, тези материали са много повече, въпреки че трябва да се отбележи, че в момента не всички материали, се използват за производството на ежедневни обувки. Някои от тях отиват за производството на специални обувки с отлични характеристики на здравина и непромокаемост, които се използват в различни професионални сфери.

При закупуване на обувки от велур погледнете дължината и гъстотата на мъха. Опитайте се да изберете велур с възможно най-малкия пух, за да ви е по-лесно да го почиствате.

Задайте на продавача, колкото е възможно, повече въпроси. Не забравяйте да се консултирате с препоръките на производителя на обувките. Не пропускайте да изискате и прочетете също и сертификата за качество.

Mагазин за обувки – mes.bg


Публикувана

в

,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *