Пластмасови кутии за хладилник

Никой не обича да изхвърля хранителни продукти, особено в днешните трудни времена. Всеки знае, че дори и в хладилника, продуктите могат да загубят вкусовите си качества. Това няма да се случи ако бъдат поставени в подходящи пластмасови кутии. Ако сложим някое ястие в хладилника просто както си е в чинията, то ще поеме миризми от останалите неща, които са там. Когато решите да го консумирате, вкусът му няма да е приятен и ще се наложи да го изхвърлите.
Същото се случва и с напитки и млека – оставени в отворени съдове, те попиват миризми от вътрешността на хладилника и губят добрия си вкус. За да не се случва това, хората се възползват от безбройните модели пластмасови кутии, които се продават по магазините. Всички кутии също имат своите особености. Някои некачествени изделия може да имат собствена миризма на химикали или найлон, която да се предаде на съхраняваните продукти. За да се избегне това, трябва да се купуват само пластмасови кутии, предназначени за съхранение на храна.
Някои хора ще кажат, защо пък да съхраняваме храната точно в пластмасови съдове, може и в порцеланови. Да, може разбира се, но според специалистите, стъклените и керамични съдове в хладилника го карат да изразходва повече енергия. Затова се ползват пластмасовите – за икономия на ток. Има специализирани пластмасови кутии за съхранение на продукти в хладилник. Те са направени от устойчив материал, който често е подходящ и за микровълнова печка. Така става доста удобно – човек вади кутията от хладилника и направо я слага в микровълновата.
Това едва ли е удачно за стъклените и порцелановите съдове, които най-вероятно ще се спукат от резките температурни разлики. Някои производители предлагат на пазара пластмасови кутии от материал, който променя цвета си, ако храната е развалена. Така още преди да отвори капака на съда, човек ще знае, че съдържанието не е годно за ядене. Тези съдове имат по-специални капаци, които уплътняват херметически и в тях храната се запазва много по-дълго, отколкото в обикновени пластмасови кутии.
За някои хора е по-важна формата на пластмасовите кутии. Ако са комплект, те може да са направени да се вместват една върху друга плътно и така да икономисват място в хладилника. Други пък искат кутии, които могат да влизат една в друга и така след употреба да заемат много малко място в шкафа. Има и потребители, които предпочитат кутии, които са красиви, с необичаен дизайн. За тези естети са създадени специални серии впечатляващи с визията си пластмасови кутии.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *