Откриване на фирма и какво трябва да знаем?

В желанието си да се развиваме, всеки от нас в даден етап се замисля над това дали да се заеме със свое собствено дело. Целта на самото откриване на фирма е да реализираме печалби, като и да не сме зависими от работодатели, а самите ние да сме си шефове. И така, нека сега заедно да се изясним с това, какво трябва да знаем, ако сме решили да се заемем с регистрация на фирма онлайн или по традиционната процедура.
Първата трудност пред вас е да се изясните с въпроса, какво точно ви е интересно и с какво искате да се занимавате. След това трябва да „облечете” всичко това с наистина уникални по рода си бизнес идеи. Именно тези неща са първата стъпка към успеха, а самото откриване на фирма е просто формалност, тоест за да узаконите дейността си, но и за да сте наистина сериозна компания в очите на вашите клиенти, а не само така да се каже въздух под налягане.
Не бива да забравяме да споменем и това, че ако сте решили окончателно да се заемете с откриване на фирма, тогава трябва да измислете вашето име. То може да е напълно всичко, което ви хрумне, но с условието да не се дублира, тоест да няма вече фирма с такова име на територията на страната. Вече стигнахме и до етапа на това да се определите, каква форма искате да е регистрираната от вас фирма – ЕТ, ООД, ЕООД или АД. Не на последно място по-важност е това, че всички тези фирми имат различни данъци, такси за откриване и така нататък, но затова ще поговорим в друга наша тема.
Това са основните неща и особености, които трябва да знаете, ако се замисляте или вече сте решили окончателно да се заемете с откриване на фирма. И не забравяйте, че половината от успеха на вашата нова дейност и занятие е в позитивното настроение и вярата, че ще успеете!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *