Съвети за здравословно музикално турне  

Едва ли уличните музиканти и тези, които изкарват прехраната си с пътуване са предполагали, че тяхната дейност временно ще бъде спряна от пандемична обстановка. Каквото и да става обаче пътуванията за концерти, турнетата, музикантският живот на път са трудни и когато ви се случат има начини да се справят по-добре с тях.

Колкото повече сте съсредоточени в създаването на музиката, толкова по-малко ще са изкушенията след концертната дейност. Винаги когато свирите давайте най-доброто от себе си и след концерта вместо да се отдадете на адреналина и да продължите с купона, просто се приберете да поспите там където сте предвидили.

Възползвайте се от възможността да се храните здравословно, защото това ще ви дава сила по време на пътуванията и подготовката за концертите. Вярно е, че тази дума здравословно може да звучи подхлъзващо, но винаги можете да се позовете на личните си усещания за храна. Ако това, с което се храните ви кара да ви се приспива и ви прави апатични, със сигурност не е точната храна по време на турне или концертна дейност.

Отделяйте време за поддържане на добро физическо състояние. Това за музикантите не е много характерно, но е добра мярка за повече издръжливост по време на пътувания и концертиране. Намерете своя начин; дали ще е с плуване, с джогинг, фитнес зала.

Наслаждавайте се на това. Да, стресиращо е; да понякога сте далече от вкъщи, но това не трябва да ви отчайва. Все пак всяко място на което попадате има своята история, има своя пълнокръвен живот, който можете да усетите с една разходка, с разговор с местните хора. Музикалният живот е постоянно обогатяващ и вдъхновяващ за създаването на нова музика. Когато се уморите, просто си починете.

Точно по време на почивката можете да осъзнаете какво ви дава животът на музикант. Преценете сами дали този начин на живот ви удовлетворява. Събирайте сили, за да продължите пак и не спирайте да свирите, или поне да мислите за музиката.

Източник: Музикален магазин Muzikalen.bg


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *