Как да изберем щори за жилището си?

Когато се нанасяме в ново жилище или обновяваме и ремонтираме старото, сменяме и интериора, който е от голямо значение. Не само, че ние ще живеем в създалата се от него обстановка, но когато си поканим гости, например, той ще ни представи пред тях.
Безспорно, днес един от най-важните елементи към вътрешния, а и външния интериор на дома ни, са щорите. Знаме ли, обаче, как да изберем най-добрите и да представим вкуса си в най-добрата му светлина? Сега ще ви дадем няколко съвета относно този въпрос, за да не изглеждате нелепо в очите на околните.
По принцип, едни щори могат както за отворят и разкрасят дома ви, така и да го направят грозен и задушен. Всеки детайл в една стая трябва да е съчетан с другия. В една голяма стая, като хола, например, прозорецът също е голяма – там ви трябват щори, които ще изглеждат модерно, ще осигуряват достатъчно сянка и прохлада, а ако имате и балкон, от който да влиза чист въздух, всичко ще е перфектно.
Съвсем в противоположна посока, в малка стая с миниатюрно прозорче, не си и помисляйте да слагате щори. Освен това, сигурно се досещате, че трябва да се съобразите и с цветове на мебелите и щорите – между тях трябва да има привличане… и най-вече да изглеждат добре заедно.
Щорите определено ви трябват, защото ще заместят климатика, икономични са, лесно се поддържат и не се развалят много дълго време. В никакъв случай не си мислете, че всяка стая трябва да има щорите на другата – нека всяка бъде индивидуална. Въпросът е, във всяка да успеете да получите една добра комбинация от мебели и щори, благодарение на която с удоволствие ще прекарвате времето си там. Бъдете внимателни при избора им, защото на пазара се предлагат изключително много видове, което може и да ви обърка. Все пак, след няколко неуспешни опита, все ще попаднете на точния.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *