Как да изберем фирма за уеб дизайн

Както във всеки бизнес и в уеб дизайн има качествени и некачествени фирми. И тук можете да попаднете на компания, която е несериозна и не само, че ще ви вземе парите, но ще останете с пръст в уста. Затова трябва да направите проучване на фирмите в бранша, които предлагат уеб дизайн услуги, за да изберете тази компания, която ще ви свърши работа.
Как да отсеем некачествените фирми, какви са най-честите капани?
Отсяването е сравнително лесно – потърсете мнения на хора в бранша, както и на физически лица или компании, които са ползвали услугите на дадена фирма за уеб дизайн. Ако техните мнения са добри, можете да се доверите на въпросната компания.
Второто нещо, което трябва да проверите, е портфолиото на избраната от вас фирма за уеб дизайн. Качествените проекти говорят много за услугите, които предлага въпросната компания. Има и друг момент – проектите може да са качествени, но все пак да не ви харесва как работят дизайнерите на дадената фирма – просто всички имаме различен вкус, едни харесват изчистения дизайн, други харесват външен вид, наситен с повече елементи и така нататък – не може да се угоди на всички. Добра идея е да изпратите запитване към въпросната фирма за уеб дизайн дали може да изработи външния вид, който сте си наумили, че искате да има вашият уебсайт. Това ме навежда на третия момент – комуникацията.
Всяка уважаващо себе си уеб дизайн студио трябва да комуникира с клиентите си. Свържете се с представители на фирмата за уеб дизайн и им задайте своите въпроси. Вижте как ще подходят и дали ще ви обърнат внимание.
Последният момент, на който искам да наблегна, е цената. Това всъщност е най-големият капан. Никога не взимайте проекти от типа на „300 лева за бизнес уебсайт“. Какъв ще е този бизнес уебсайт за 300 лева? Кой квалифициран специалист ще се наеме да изгражда фирмено решение за такива смешни пари? Аз не бих.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *