Доставка на цветя – напътствия за отглеждането на красивата Аглаонема

Аглаонема е уникално красиво растение със сребристо зелени листа, което придава свежест на дома и може да си съжителства с цветя като Филодендрон, Спатифилум и Алоказия. Това цвете изисква изключително малко светлина и е много лесно за отглеждане. Ето и няколко съвета какви грижи са му нужни, в случай че решите да си го поръчате чрез доставка на цветя:
През лятото, когато почвата в саксията му изсъхва по-бързо е препоръчително да го поливате веднъж седмично. През есента и зимата цветето може да издържа дълго време без вода. За да се получи добър растеж е добре да засадите вашата Аглаонема в по-широка саксия за да са свободни корените. Използвайте много добре дренирана почва, тъй като това цвете не се нуждае от постоянно влажна почва. Можете да добавите към почвата малко перлит (или ситни камъчета) и торфен мъх, като така ще помогнете за дренирането и. Уверете се, че растението ви не стои в постоянно мокра почва, тъй като може да започне да гние и никога да не се възстанови от пораженията.
Не е необходимо да наторявате вашето растение твърде често, можете да използвате бавно действащи торове които дават необходимите хранителни вещества в следващите 3-4 месеца.
Аглаонема изисква поддържането на относително постоянна температура и драстичните разлики не и се отразяват добре. Относно влажността на въздуха това цвете е много добре адаптиращо се и лесно се справя както с висока, така и с ниска влажност. Много лесно можете да го размножите чрез резка от растението-майка, която се поставя в чиста вода. Резката трябва да бъде от долните листа, които са най-близо до почвата в саксията, защото тези листа така или иначе се отстраняват тъй като при допирането им с влажната почва след поливане започват да гният.
Както повечето стайни растения и Аглаонема пречиства въздуха, придава една хармония и има успокояващ ефект.
Доставката на букети и саксийни цветя винаги е добър вариант за подарък на близък човек, така че не изпадайте в паника ако някой ви покани на рождения си ден последният момент, а се възползвайте от красотата на цветята.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *