Baume & Mercier часовници за благородници

Изключително популярните часовници във висшата класа на обществото Baume & Mercier стартират своето съществуване през далечната 1830 година, разбира се не къде да е а именно в Швейцария. Компанията е създадена от двамата братя Pierre Joseph-Celestin Baume и Louis Victor Baume. Новосъздадената от тях компания стартира своето производство на дизайнерски часовници с девиза:

„Приема се само съвършенство в производството на часовници от най – висок клас”

През 1847 година, братята отварят свое представителство в Лондон. Целта за отваряне на офис там е една – марката да се популяризира сред благородниците на Британия. Успеха им разбира се не идва лесно, тогава е било трудно време и хората едва са преживявали, но не и богатите хора. Богатите са тънели в охолство и за тях не е било никакъв проблем да си закупят часовниците на двамата братя. Но истинския успех за компанията правят синовете на основателите на компанията. Това са първите братовчеди Alcide Eugene и Arthur Joseph. Те донасят на фирмата световна слава и признание в най – високите кръгове на обществото. През 1893 година двамата братовчеди решават да сменят името на компанията и тя започва да носи името, с което е известна и до днес, Baume & Mercier. Но въпреки всички сътресения, промяна на името и т.н., компанията нито за миг не забравя мотото измислено от нейните основатели.

Baume & Mercier превръщат създаването на часовник в истинско изкуство. Всеки часовник създаден от тази фирма е много повече от часовник, той е като билет за достъп до най – високите слоеве на обществото. Напоследък притиснати от световната икономическа криза Baume & Mercier леко понижи цените на часовниците си, но като цяло си остава доста скъпа марка часовници за обикновените потребители. Но пък и самите Baume & Mercier не целят този потребителски сегмент, те се целят само в най – високо стоящата прослойка на обществото.

Все пак, ако можете да си позволите часовник на тази фирма, можете да бъдете сигурни, че всеки който разбира от часовници, ще оцени с подобаващо достойнство вкуса Ви към красотата и естетиката на Baume & Mercier.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *