2012 Края на Света

В почти всяка една религия има данни за минали катастрофални бедствия и за бъдещ апокалипсис, при който само истински вярващите и безгрешни хора ще оцелеят. Но кога ще настъпи края на света? До сега се сещам за поне десетина дати, които бяха набедени, че на тях ще се случи неизбежното. Но въпреки всичката олелия, която се вдигаше от фанатизираните вярващи в поредният свършек на света, учудващо той продължава да си съществува.

Следващата дата, която хората от цял свят очакват потръпнали е 21 Декември 2012г. Много учени и вярващи смятат, че тогава ще настъпи краят на света. Основания за това им дава Календара на Маите, който изтича на тази дата и дава краят на една хилядолетна епоха.

Повечето учени по-скоро ги вълнува евентуалната причина, която би допринесла за свършека на света, от колкото дали наистина ще се случи. Други смятат че това е неизбежно, но няма да стане толкова бързо. Като евентуални причини за края на света се посочват както напълно фантастични и малко вероятни, така и напълно логични и много вероятни ситуации.

Една от най-невероятните причини е съществуването на скрита планета в слънчевата система наречена Нибиру. За нейното съществуване няма никакви доказателства, но в окултните текстове се споменава често. Та някои специалисти предполагат, че орбитата на тази планета е силно елипсовидна и на 21 декември 2012г Нибиру ще се размине много близо със Земята, което ще причини катастрофални последици като силни земетресения, гигантски цунамита, избухване на вулкани и прочее екстри, които биха затрили по-голямата част от човечеството.

Друга по-вероятна причина, която се изтъква е възможният удар на огромен метеорит в Земята. Напълно вероятно е да се случи такова нещо. То даже се е случвало преди стотици милиони години и тогавашният удар на метеорит е довел до тотална промяна в климата на Земята и до изчезването на динозаврите.

Друга вероятна причина за глобални климатични промени би била избухването на огромният вулкан Йелоустоун. Всъщност дори има някакви индикации, че това може да се случи в близкото бъдеще, но дали ще успее за декември тази година никой не може да каже.

Като друг виновник посочват глобалното затопляне, но.. То реално няма глобално затопляне, а реално от няколко години земята се охлажда, но това не пречи на медиите да всяват паника и да си продават тиражите.

В заключени бих казал, че в средновековието хората са вярвали, че краят на света ще настъпи през 7000 година по стария календар. Това е било 1492г след Христа. Всъщност като се замислим, погледнато от наша гледна точка, тогава наистина е настъпил краят на тогавашният свят. С откриването на Америка животът на стария континент неусетно започнал да се променя – ренесанса и индустриализацията са следствия на случилото се през 1492 пътуване на Христофор Колумб.

Така че и сега може да започне да настъпва някаква промяна в света. И е напълно възможно нашите наследници след 500 години като се взират в миналото, да кажат че в 2012 година е настъпил края на днешният свят.

Преди „края на света“ спокойно може да си организирате една екскурзия до Мексико, където да дочакате последните дни в автентичната атмосфера на наследниците на маите.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *