Услуга за пътна помощ и какво включва

Повечето автомобилни застраховки, ако не всички, включват пътна помощ. Това е основна услуга , която обхваща помощ на хора и превозни средства, в случай че те останат да лежат на пътя, поради повреда, спукване, издухване или друг случай.

Всички застрахователни компании обикновено имат пътна помощ от трета страна или разширена застраховка на трета страна, въпреки че има и независими компании, които предлагат тази услуга. Като цяло се състои от помощ при пътуване 24 часа в денонощието, всеки ден от годината, теглене и прехвърляне на превозното средство, помощ за пътниците и отстраняване на повреда, наред с други.

Какво покрива услугата пътна помощ?

Можем да кажем, че услугата пътна помощ е разделена на две. От една страна, пътна помощ на превозното средство, което е претърпяло злополука, а от друга, пътна помощ на пътниците, тоест помощта, предлагана на пътниците. Въпреки че това ще зависи от обхвата на помощта, включена в застрахователната полица, която може да варира от най-основната до най-пълната.

Автомобилна пътна помощ

Най-общо автомобилната помощ включва ремонт на автомобила на място или, ако проблемът не може да бъде отстранен навреме, спасяването му и теглене с влекач до най-близкия сервиз или този с някакъв вид сервиз.

Ремонт на място

Състои се от изпращане на механик до конкретната точка, където превозното средство е блокирано поради повреда, за да продължи бързия му ремонт. През повечето време ремонтът на място решава проблеми като спукана гума, липсваща резервна гума , повредени светлини, изтощена батерия или изгубени ключове.

Ремарке на превозно средство

Не винаги обаче колата може да бъде ремонтирана на място и е необходимо да я закарате в сервиз. Това може да се дължи на сериозността на повредата или поради липса на необходимите части или инструменти. Изборът на работилница ще зависи от условията на полицата.

От друга страна, компанията поема и депозита и разходите за попечителство, произтичащи от тегленето, ремонта или възстановяването на автомобила до лимит, определен в полицата.

Спасяване и изтегляне на превозно средство

Отнася се за случаите, в които превозното средство е преобърнато или е паднало в наклон. Застрахователната компания се грижи за неговото извличане и вграждане или прехвърлянето му в работилница , ако не може да продължи да циркулира.

Помощ при пътуване на хора

Втората част от услугата пътна помощ е насочена към подпомагане на пътниците, които са пътували в авариралия автомобил, за да могат да продължат пътуването си, да се върнат у дома или да получат медицинска помощ.

Ако превозното средство не може да продължи да циркулира, пътниците имат две възможности: да се приберат вкъщи или да продължат пътуването. В първия случай застрахователят трябва да осигури алтернативно средство за придвижване, като такси или автомобил под наем. Във втория случай компанията трябва да гарантира, че пътниците ще стигнат до дестинацията си, също с алтернативен транспорт.

И накрая, помощ при пътуване на хора включва предоставяне на медицинска помощ, чрез медицинска помощ и транспортиране на ранени, ако има такива, в допълнение към поемането на пътните разходи на роднина на раненото лице, ако той или тя е трябвало да бъде хоспитализиран.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *