Предимствата на присъединяването към кредитен съюз

Вероятно сте запознати с идеята за профсъюз в работна среда: Това е място, където служителите се обединяват, за да преговарят за заплати, обезщетения и други условия на труд като група. Всеки работещ човек има сметки за плащане, така че присъединяването към кредитен съюз може да изглежда ненужно. В края на краищата, какво биха могли да предложат тези финансови институции, което банките не предлагат?

Какво е кредитен съюз?

Кредитният съюз е финансова кооперация, която е собственост на своите членове. Тези членове могат да бъдат физически лица, малки предприятия или един от многото видове организации. Целта на кредитния съюз е да предоставя финансови ресурси на хора, които иначе не биха имали достъп до тях. Кредитните съюзи често се специализират в предлагането на финансови продукти и услуги на хора с определена професия, от даден квартал или група. Кредитните съюзи са организации с нестопанска цел, които са собственост на членовете и се управляват от тях. За разлика от банките, които се ръководят от печалбата, кредитните съюзи работят с цел да помогнат на членовете си да подобрят финансовото си състояние, като предоставят евтини финансови продукти и услуги.

Как да се присъедините към кредитен съюз

Кредитните съюзи са организации с нестопанска цел, които съществуват, за да служат на своите членове. Това означава, че те с готовност приемат нови членове, особено такива, които иначе не биха могли да имат достъп до финансови ресурси. Ако искате да се присъедините към кредитен съюз, първата стъпка е да се поинтересувате. Искате да намерите кредитен съюз, който е достъпен, затова попитайте приятели и роднини, колеги и съседи дали членуват в кредитен съюз и в кой. Ако не можете да намерите кредитен съюз чрез социалната си мрежа, следващата стъпка е да потърсите в интернет „кредитен съюз близо до мен“ или „кредитен съюз“.

Предимствата на присъединяването към кредитен съюз

Повечето хора се присъединяват към кредитни съюзи, за да получат по-добри лихвени проценти по спестовни сметки. Кредитните съюзи предлагат значително по-добри лихвени проценти по спестовни сметки, отколкото банките. Когато се присъедините към кредитен съюз, можете да очаквате да спечелите поне 0,50 % по-висока лихва върху спестяванията си. Освен това кредитните съюзи обикновено имат по-ниски изисквания за минимално салдо, по-малко такси и по-персонализирано обслужване в сравнение с банките.

Подобно на банките, кредитните съюзи предлагат голямо разнообразие от финансови услуги, включително спестовни и разплащателни сметки, инвестиционни сметки и застраховки. Но кредитните съюзи се различават от банките по това, че те са финансови кооперативи с нестопанска цел, собственост на членовете.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *