Основни аспекти за регистриране на фирми в чужбина

Регистрацията на фирми в чужбина се счита за ефективен начин за разширяване на бизнеса. Насърчаването на предприемаческата дейност на международно ниво може да бъде свързано с различни причини. И първата стъпка е да вземете решение за избора на подходяща юрисдикция за регистриране на фирми в съответствие с вашите стратегически планове.

Регистрацията на фирми в чужбина предоставя правото да се използват прогресивни идеи по въпроси, свързани с набор от квалифициран персонал, управление на веригата за доставки и т.н. След като сте взели решение да регистрирате компания в чужбина, прочетете тази статия, тя може да е от значение за вас.

Правила, които трябва да спазвате, преди да започнете бизнес в чужбина

Ако искате да създадете бизнес в чужда юрисдикция, трябва да започнете с правни въпроси. Приложимите закони за предложената от вас дейност ще варират значително в зависимост от това къде се регистрирате. Освен това правните разпоредби могат да се различават леко в зависимост от избора на държава, например при регистрация на компания в Съединените щати или кантона, както в случай на откриване на компания в Швейцария.

Ако регистрирате бизнес в чужбина, трябва да имате предвид три основни правни аспекта: данъци, права на интелектуална собственост и политически климат. Изучаването на политическия климат в потенциална държава е важна част от разработването на добре обмислен план. Просто казано, някои страни нямат много добра репутация сред чуждестранните предприемачи.

След като оценката за съответствие на бизнеса е завършена, трябва да помислите за инфраструктурата на страната, в която искате да включите компанията. По -специално това се отнася до въпросите за отдаване под наем на недвижими имоти, нивото на развитие на транспортните системи и т.н. От бизнес гледна точка също е важно в процеса на създаване на компания в чужбина да се установят нови отношения с доставчици, партньори, съоснователи, нови клиенти. За да направите това, трябва да разберете културните характеристики на определена държава, как се водят преговорите и т.н.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *