Начини да изчистите кредитното си досие

Наличието на добър личен кредит може да ви помогне да получите по-лесно заем, лизинг или дори апартамент. Лошият кредит може да бъде предизвикателство в почти всеки аспект на живота. Ако кредитът ви е претърпял удар, не се притеснявайте. Има начини да поправите кредита си и да започнете да се изкачвате отново нагоре. За да го направите, ще трябва да предприемете стъпки за възстановяване на кредитния си рейтинг и да установите нов опит с отговорни финансови навици.

 

Проверка за неточна информация

Първата стъпка в изчистването на кредитното ви досие е да проверите за грешки или неточна информация, която може да ви възпрепятства. Имайте предвид, че винаги можете да оспорите неточностите, дори и да не сте 100% сигурни, че те са неверни. Ако кредиторът не коригира грешката, можете да оспорите информацията, като подадете официално възражение до кредитните бюра.

 

Възстановяване на кредитния ви доклад

След като сте открили и коригирали всички грешки в кредитния си отчет, следващата стъпка е да започнете да възстановявате кредитния си рейтинг. Това може да стане чрез изплащане на дългове и създаване на нови кредити. Изплащане на дългове: Един от начините да повишите бързо кредитния си рейтинг е да изплатите дълг с висока лихва, например кредитна карта. По този начин можете директно да повишите кредитния си рейтинг, като намалите дълга в кредитния си отчет. Когато изплащате дълг, първо се съсредоточете върху изплащането на дълга с най-висок лихвен процент. Това ще ви помогне да спестите пари в дългосрочен план.

 

Активно погасяване на дългове

След като сте се погрижили за отстраняването на грешките и възстановяването на кредита си, следващата стъпка е да погасите активно дълговете, които в момента вредят на кредитния ви рейтинг. Създайте план за плащане: Ако имате дълг, който в момента влияе на кредитния ви рейтинг, може да успеете да накарате агенциите за кредитно отчитане да премахнат негативната информация от кредитния ви доклад, ако сключите споразумение за плащане.

 


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *