Мивка за вграждане – под и над плота

В този текст ще сравним два вида мивки за вграждане, които са свързани с поставянето на плот в банята и с инсталацията на санитарен фаянс от типа – мивка за вграждане под и над плота.

Мивките за вграждане са пример за това, как дизайнерските решения промениха интериорните решения със санитарен фаянс в банята. Те бяха по-характерни за кухнята, но днес има страхотни инсталации за баня. Нека сравнението започне.

Мивка за вграждане под плота: самото им име говори, че мивката се инсталира под плот пространството. Тя има ръб, но той не е видим и сякаш мивката стои като голяма порцеланова дупка в плота, най-често с правоъгълна форма.

Мивка за вграждане над плота: този вид мивки има ръб, който се подава над плота и се захващат посредством метални клипове, контролиращи вертикалното закрепване.

След като обяснихме основната разлика, нека да видим на сравнителна база техните характеристики. Първият вид леко увеличават плот пространството, липсата на видим ръб освобождава място за ръката и прави плота по-лесен за почистване. Обратно, при мивката за вграждане над плот се наблюдава отнемане малко от плота, но пък така мивката се почиства по-лесно и по-лесно се прави поддръжката на самия фаянс.

Мивката под плот е по-скъпа инсталация, но увеличава цялостната цена на банята. Това важи за тези, които ще отдават жилището под наем или ще го продават. Издадената на плота мивка като цяло е по-евтина инсталация.

Сложността на изпълнение е по-голяма при вграждането под нивото на плота и е препоръчително да се направи от опитен майстор. Докато мивката за вграждане над плот според някои експерти може да се изпълни по тертипа „направи си сам”. При двата случая обаче имате нужда от качествен санитарен фаянс, добре изработени умивалници за баня, които да ползвате дълго време в банята, без да ви се отварят проблеми заради тях.

Източник: https://faians.com/


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *