Кредит за професионални групи – има ли значение принадлежността към конкретна професионална група?

    Важна ли е професията при кандидатстване за банков заем?  Много хора, които са имали банков заем преди лихвата им, може изобщо да не са обърнали внимание на този въпрос. След като въведем „кредит“ в търсачката, информацията, която получаваме, е преди всичко как да получим заем, какво е кредитоспособността и как можем да го подобрим. И изобщо не ни изненадва. Кредитоспособността е тази, която отваря или затваря вратата за банково финансиране. Има ли обаче значение принадлежността към конкретна  професионална група?

Има ли изобщо такова нещо като професионални заеми?  За по-подробно описание на заемите за  професионални групи, можем да заключим, че това не са отделни банкови продукти, разграничени по отношение на целта на заема или необходимата кредитоспособност. Както във всеки случай, ние кандидатстваме за  паричен заем , заем за кола или ипотечен заем и др. Това, което ни позволява да разграничим тази група, са преференциалните условия за получаване на същия продукт (наличен е в общото предложение на банките), включително по-ниски разходи, както и по-малко формализирана процедура. В тази статия ще се опитаме да разгледаме проблемите, за които клиентите питат най-често.

Тъй като работим в кредитния бранш, не можем да пропуснем финансиране за нашите колеги. В същото време той е и един от най-търсените продукти. Затова нека започнем да разглеждаме продукта, който е банков заем. Преди банката да представи оферта за финансиране, тя ще провери внимателно потенциалния кредитополучател, наред с други по отношение на размера и източника на доход. Не е тайна, че хората, наети на трудов договор за неопределен период, имат най-голям шанс.

Въпреки това, освен нашата индивидуална ситуация, положението на работодателя също е от голямо значение. Трудов договор за неопределен период във фирма, наемаща един или двама служители, в очите на банката няма да бъде равен на същия договор в компания с установена позиция на пазара, в която работят стотици служители, за предпочитане в бюджетна сфера.За съжаление това вече не се споменава толкова често. Що се отнася обаче до тази категория хора, една от привилегированите групи са именно банкерите и служителите от финансовия сектор. Заем за банкер се предлага от много банки. Както казахме в началото, тази концепция не означава нов заем, а специални условия за кредит за общодостъпни продукти.

Източник: creditolandia.net


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *