Кой най-често ползва бързи кредити?

Две групи доминират сред хората, вземащи бързи пари в брой от заеми до заплата: много млади хора до 24 години и малко по-възрастни хора от порядъка на 25-34. Защо бързите кредити са най-популярни в тези групи?

Когато става въпрос за хора до 24 години, обикновено имаме работа със студенти, на които банките отпускат по-трудно пари. Ето защо бързите заеми до заплата често са по-добро и по-достъпно решение за тези хора.

При втората възрастова група, въпреки факта, че финансовото състояние често е по-стабилно, за съжаление разходите, свързани с ежедневието, са много по-високи, а приходите понякога не са достатъчни, за да покрият всички разходи, особено когато възникнат неочаквани.

Поради факта, че офертите за бързо плащане са най-често достъпни онлайн, групата, която ги използва най-рядко, са хората на възраст 65+, които обикновено са предпазливи от всякакви продукти, продавани през интернет.

Бързи пари – чудесно, само внимавайте!

Преди да вземете решение да поемете ангажимент, помислете сериозно дали наистина имате нужда от бързи пари. Целта, за която искате да похарчите получените пари, струва ли си дълга към кредитната компания? Когато отговорът е да, друг важен въпрос, който трябва да вземете предвид, е дали можете да изплатите дълга в рамките на срока? Ако всички отговори потвърждават правилността на решението за теглене на бърз заем, тогава можете да изберете най-добрата оферта на пазара на заеми.

Бързите кредити са добро решение за временна дупка в бюджета, но не забравяйте да изберете компания, която има добри мнения и не предизвиква подозрения при вземане на решение за ангажимент. Не всички институции в тази индустрия работят в съответствие с приложимите разпоредби. Кредитните компании имат абсолютно задължение да действат прозрачно за своите клиенти и преди всичко трябва да предлагат услуги, които имат ясно определени разходи и задължения, произтичащи от сключването на финансов договор и за двете страни.

Струва си да знаем, че имаме право да прекратим договора, сключен с небанкова институция по отношение на кредита. Ние не сме задължени по закон да излагаме причини за промяна на мнението си. Кредитните компании са принудени да приемат решението, но обикновено не освобождават клиента от задължението да поеме разходите за получаване на бърз онлайн заем и от разходите за лихви, начислени за периода до прекратяване на договора. В случай на прекратяване, ние също ще трябва незабавно да погасим задължението. Ето защо, вместо да прекратявате договора постфактум, по-добре е добре да обмислите решението за сключването му.

Източник: PSS BG – Финанси, кредити, анализи


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *