Как да подредим детските играчки така, че да избегнем бъркотията

Ако в семейството има малки деца, редът в къщата винаги е поставен под съмнение. Обикновено навсякъде могат да се видят разхвърляни детски играчки, което изнервя родителите и те се чудят как да решат този проблем възможно най-рационално. Затова помолихме експертите за съвет. И ето техните препоръки.

На първо място, е добре да се да се разделят всички играчки на три големи групи.

Обърнете внимание с какви детски играчки играе вашия палавник най-често. Това може да бъде любима мека играчка, с която детето заспива всяка нощ или строителен конструктор. Такива предмети винаги трябва да са винаги под ръка и детето да може да ги достигне самостоятелно без помощта на възрастни, а след това, след като се наиграе, да ги постави на мястото им.

 Във втората група включва детски играчки, които се използват за игра в компанията на други деца, например, такива, които са дошли на гости. Тук влизат всички мини кухни, къщи за кукли, работилници и конструктори. Мястото им е в някой затворен шкаф или на рафтове, разположени на нивото на гърдите на детето. Също така, бихте могли можете да приберете къщата за кукли в някой стар куфар и да го съхранявате под леглото – няма да заема място в стаята и достъпът до него ще е лесен.

Важно е да се организира такава система за съхранение на детските играчки, така че да могат те да бъдат подредени в един или два реда. Не е желателно да трупате играчките една върху друга, защото това ще затрудни намирането им, когато детето иска да си играе с нещо конкретно. Тогава то ще трябва да извади всички играчки и да го търси. Тоест, редът отново ще бъде поставен под съмнение, още повече, че най-вероятно, след като намери играчката, която търси, детето ще изостави купчината на пода, без да прибере нещата обратно в кутията.

В третата група влизат играчките, с които е най-добре да се играе с присъствието на възрастен – конструктори с малки части, комплекти за първа помощ за кукли и така нататък. Те трябва да се съхраняват някъде на високо, където достъпът е ограничен.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *