Как да избера и да купя онлайн първата си мандолина?

Мандолината е малък струнен инструмент, подобен на лютня с къса, стеснена част. Настройва се като цигулка. Тя има четири комплекта двойни струни и на нея се свири с плоско перце. Мандолината се е развивала като музикален инструмент в продължение на векове и е билаизползвана от асирийците, които са я наричали „пандура“. Името, с което е известна в цял свят днес, й дали италианците. Когато купувате първата си мандолина, първото което трябва да решите, е какъв тип мандолина искате да притежавате и е добре предварително да получите основни познания за качествата на този деликатен и нежен, струнен инструмент.Неаполитанските мандолини са най-близо до оригиналната Mandolina. Техният стил може да бъде използван най-правилно да се възпроизвежда класическа музика.

Ако предпочитате по-тъмен тонизиран инструмент, помислете за закупуване на мандолина в неаполитански стил. Изберете мандолина за начинаещи А-стил, ако ще се ползва за свирене наблуграс, ирландска музика, класически или рок енд ролмелодии. Тези мандолини са с издълбани върхове, плосък гръб и единична или двойна звукова дупка. Те могат да бъдат използвани, за да се свири с тях разнообразна музика.Изберете мандолина на F-стил, ако предпочитате по-красивите външно, музикалниинструмент и искате да свирите кънтри музика или блуграс. Обикновено мандолината във F-стил се превърта отгоре и има стилизирано, гравирано тяло. Повечето професионални блуграс и кънтри музиканти предпочитат мандолина във F-стил.

Въпреки това, когато купувате първата си мандолина, е хубаво да знаете, че мандолината във F-стил ще струва много повече, отколкото тази в A-стил. Идентифицирайте от какъв тип дърво искате да е изработена първата ви мандолина. При закупуването на мандолина, вие ще се сдобиете с възможно най-добрия инструмент. Горната част на повечето мандолини (на озвучителите) е изработена от смърч. Това позволява тя да произвежда най-добрият тон. А отзад и отстрани обикновено се състоят от клен или махагон.


Публикувана

в

,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *