Какво представляват бързите кредити?

Бързите заеми са вид личен заем със специфични характеристики по отношение на цена, период на концесия, максимална сума, която може да бъде поискана и дори канал за искане, тъй като повечето са  онлайн заеми, тоест те могат да бъдат поръчани онлайн. 

Както при всеки друг финансов продукт, работата му е проста. Те ви позволяват да имате определена сума пари, която трябва да върнете в рамките на предварително договорен период, заедно с допълнителна сума, (лихва).

С много гъвкав процес бързият кредит може да бъде отпуснат до няколко минути или малко до 24 часа, в зависимост от продукта..

Отпускането на по-малки суми в сравнение с традиционните заеми е възможно.

Изискват се много малко документи: в много случая е достатъчно да докажете, че сте пълнолетни, че не фигурирате в нито едно досие с просрочени задължения и имате текуща сметка, където могат да бъдат депозирани исканите пари.

 По какво се различават бързите кредити и другите заеми?

Въпреки че е обичайно средният потребител да използва „кредит“ и „заем“ взаимозаменяемо , трябва да запомните, че тези термини се отнасят за различни финансови продукти:

При бързите кредити банката или специализираната фирма дава на кредитополучателя парична сума в началото на операцията с условието кредитополучателят да върне сумата плюс договорената лихва в установения срок.

Когато говорим за бързи кредити, имаме предвид операции, при които банката или финансовата компания предоставя парична сума на кредитополучателя с предварително установен лимит, но не доставя сумата в началото на операцията, а по-скоро кредитополучателят може да има от нея, ако е необходимо. Обикновено лихвата се плаща само върху изтеглената сума.

Има ли алтернатива на бързите кредити?

Освен бързите кредити, на пазара има и други финансови продукти, с които можете да получите пари, за да финансирате покупката на стока или услуга за кратко време. Най-често срещаните са предварително одобрени заеми, аванси по ведомост и кредитни карти.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *