Всеки трябва да знае защо безопасността на работното място е важна

Какво е безопасността на работното място и защо е важно всеки да знае правилата за нея и да ги спазва? Важно е, защото усещането за сигурност и безопасност при работа води до позитивизъм и повишена производителност на труда от страна на служителите. Този въпрос се отнася до мерките, предприети за премахване на рисковете по време на работа и осигуряването на безопасна и комфортна среда за служителите.

Защо безопасността на работното място е важна?

Ключът към производителността на служителите е да ги поддържате мотивирани. Служителите могат да останат мотивирани, когато се чувстват сигурни и щастливи на работното си място. Това говори много за значението на безопасността при работа. Безопасността на работното място е важна поради самата причина за подобрена производителност. Едва когато служителите се чувстват сигурни на работното място, те могат да инвестират максимално своите възможности и да използват най-доброто от възможностите си за работа.

 

Безопасност на труда – отговорност

Безопасността на работното място е взаимната отговорност на работодателя, ръководството, както и на служителите. Тя включва формиране и изпълнение на програми за безопасност. Схемите за осигуряване на служителите и полиците за безопасност на служителите помагат да се покрие риска, който служителят може да има, когато работи. Работите, които изискват служителите да пътуват или да останат извън своя град или държава, трябва да покриват рисковете, свързани с пътуването и престоя на място. Определена работа изисква служителите да се включат в рискова за живота работа; те изискват служителите да бъдат част от опасни промишлени процеси. Работите, които поставят на риск безопасността на техните служители, също трябва да осигуряват на служителите разходите за безопасност.

 

Обучение по безопасност

Безопасността на работното място включва програми за обучение, които имат за цел да научат служителите да се справят с рисковете. Служителите трябва да бъдат обучени да реагират на предстоящи опасности, ако има такива. Те трябва да бъдат обучени за борба с рисковете и справяне с трудови злополуки. Важно е ръководството на една компания да се грижи за нуждите на безопасността на своите служители чрез рискови покрития, както и програми за обучение, насочени към минимизиране на рисковите разходи.

 

Източник: okemtesting.com


Публикувана

в

,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *