автоматични бариери

Характеристики и предназначение на различните видове автоматични бариери

автоматични бариериДнес терминът Бариери включва множество разработки, които се различават не само по вид на конструкцията и функции, но и спрямо тяхното специфично приложение на определени места. Като се замислим, дори подвижният портал, задвижван с дистанционно е вид автоматична бариера. Той също осигурява и отказва право на преминаване на превозните средства в даден обект/зона на преминаване.

Бариерите се използват основно с цел осигуряване на контролиран режим на автомобилния трафик в строго фиксиран участък. Като вид на конструкцията най-често можем да забележим класическите бариери с вдигащо се нагоре рамо, но има и тип плътна конструкция, чиято траектория на задвижване е напред или с плъзгане встрани. Спрямо предназначението има модели, на които ще обърнем специално внимание в настоящия материал.

Иновативни – Част от системите за контрол на достъпа

Автоматичните бариери са най-доброто решение за контрол на достъпа и защита на самите превозни средства. Неслучайно такива се използват на местата, където достъпът на случайни лица и автомобили е ограничен или регламентиран. Най-често можем да ги видим на входните точки на платени и служебни паркинги, на паркингите на институции и търговски центрове, в жилищни сгради и хотели.

С тях е много лесно да се решат някои проблеми на сигурността, като се гарантира защитата на паркираните превозни средства от кражби и вандалски прояви. Автоматизираното съоръжение има иновативни функции, осигуряващи еднакво удобство и сигурност. Някои са с вградени функции за самотакусване (на местата с платен престой), а други осигуряват достъп чрез електронен идентификатор.Целта е случайни хора и коли да нямат достъп до парко-зоната.

Елегантност и функционалност

Автоматичните бариери имат различен дизайн и функции според различните изисквания в болшинството обекти. Използваните за направата им материали също са изключително важни, особено в региони с особено неблагоприятен климат, като например в морските курорти, където със сигурност е по-добре да се използват съоръжения от неръждаема стомана.

Повече или по-малко заоблени, с класически или авангардни форми, в комбинация с различни цветове… Разнообразието от дизайни позволява съчетаване на бариерите със стила на инсталационната структура. Една бариера не бива да влошава визията на пространството, в което се използва, но нейната функционалност си остава ключова характеристика.

Кой модел да изберете?

Днес възможностите за избор на бариера са огромни. Изборът на един модел за сметка на друг трябва да се основава на няколко съществени фактора, сред които интензитет на трафика и типа на потребителите. За жилищните сгради и учрежденията бариерите с дистанционно управление определено са по-доброто решение. Те осигуряват оторизиран достъп и защита, заедно с удобство при използване. Благодарение на новаторските разработки, потребителите могат да отварят бариерата без да слизат от своите автомобили.

Сравнително сходна, но малко по-сложна е концепцията за управление на автоматичните бариери посредством карти и чипове. Магнитният носител на данни позволява по-лесно да се ограничи правото на преминаване (деактивиране на достъпа) след изтичане на предварително зададения срок. Затова този вид бариери се използват по-често в хотели, търговски обекти и спортни центрове.

За местата с интензивен трафик е необходимо да се избере бариера, която ще предотврати създаването на опашки от превозни средства на входно-изходните точки. Паркинг системите с магнитен контур осигуряват бързо и плавно преминаване на множество автомобили. Активирането на движението на рамото става посредством датчик, вграден в пътната настилка. С приближаване на автомобила, бариерата се отваря автоматично и остава отворена докато датчикът е под натиск.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *