Смяна на щрангове

Щрангът и неговата функция

Може и често да сте чували думата „щранг“, но да не знаете точно какво представлява – това са поредица от тръби, най-често 3, които снабдяват вашето жилище с вода. Той е директно свързан с абонатната станция на вашият блок, които взема водата от централната водоносна система на населеното място.

Какво е нужно да знаем за щранговете

Те са 3 основни вида – за топла, студена и циркулационна вода и те севключват директно към вашата система – топлата вода зависи според градските условия, понеже като не всички имат ТЕЦ. Тъй като става дума за централна система, е нужно да се спазват конкретни изисквания при подмяна или ремонтна дейност по щранговете – за това извикайте професионалисти като ViK-Sofia.eu.

Как да засечем проблем при щранговете

Смяна на щранговеПроблем можете да усетите, когато се промени нормалното водоснабдяване на вашият дом, най-често можете да го забележите при тръбата с топлата вода. Там най-често има проблеми тъй като водата привлича повече варовик и полипи по вътрешността на тръбата – тогава или е нужно отпушване или смяна на щрангове.

Друг вид проблем, е когато подаването към вашето жилище постепенно започва да намалява, това, отново,е в следствие от неизправност в системата и необходима професионална намеса. Възползвайте се от ВиК услуги на професионалисти като ViK-Sofia.eu, които не само могат да се справят бързо, но и могат да дадат гаранция за своята работа.

Това е важно тъй като теч или спукване на щранг може да доведе до сериозни щети по жилището, а ако живеете в блок, дори наводняване на съседите.

Циркулационен щранг

Другите два типа имат сравнително ясни функции, но циркулационният щранг изпълнява особено важната функция да циркулира водата от топло към студено. Това позволява на цялата система да запази равновесие, за да продължи дълготрайното водоснабяването до конкретно жилище.

Този щранг има особено важната функция да отвежда неизползваната вода обрано към системата, за да може да се употреби наново тя, вместо да застоява в тръбите. Там има застудяла вода, която се отвежда, за да стане отново топла – както и топла в студена и т.н.

Разбирането на функцията на тази система отнема опит, знания и обучение, за това не е добра идея сами да се заемате с тази дейност, удачно е да се доверите на професионалист. Още по-важно е този професионалист да има сертификат за дейност като ViK-Sofia.eu, тъй като това е писмено доказателство за тяхната дейност и специализация.

Подсигурете безпроблемното си живеене, останете доволни и спете спокойно, знаейки, че вашата водоснабдителна система е добре поддържана и, че няма риск от теч. Инвестирайте в своето спокойствие още днес.


Публикувана

в

,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *