Съвети за избор на интериорна врата

Красивата врата е един от онези неоходими елементи, които правят интериора на вашия дом стилен и красив. За съжаление много хора пренебрегват факта, колко може да промени дизайна на дадено помещение една красива врата.

Независимо дали правите ремонт или обзавеждате ново жилище вие ще трябва да изберете интериорна врата в зависимост от вашите вкусове и предпочитания. Ако, например, харесвате по-модерния дизайн, може да се спрете на дървена врата, направена от череша, лешник, дъб и др. От друга страна, ако интериорът на помещението не съвпада с идеята за дървена врата, то можете да се спрете на стъклена или пък такава, която е направена от някакъв метал. Предимството на тези материали се състои в това, че те не изискват поддръжка, от каквато се нуждае дървото, за да се съхрани целостта на интериорната врата по-дълго. Единственото, което ще имате като ангажимент, е да забърсвате стъклената врата от време на време, за да се запази естетически вида на стъклото.

Най -лесният начин да изберете материала и стила на вашата интериорна врата е да съобразите дизайна на жилището и да изберете такава, която си отива с цялостния декор. Колкото до дизайна на интериорни врати, наистина имате богат избор. Можете да избирате от френски интериорни врати, плъзгащи се, кухи или масивни, дали да съчетаете дървен материал със стъклен, може да изберете врати джоб за килера или пък да заложите на окачените врати за повечето помещения.

Моят съвет е да запишете на един лист броя интериорни врати, които смятате за купите, след което стая по стая да прецените дали ще използвате един стил инретиорни врати или по-скоро ще заложите на разнообразието и ще искате да раздвижите пространството повече по този начин. Няма правило, в което да има забранено смесване на стилове и материали, така че можете да се оставите на креативността. Все пак опитайте се да съчетаете някакъв мотив, например цвета да се запази един и същ.

Опитайте се да съобразите предварително какви ще са размерите на вратите, от които се нуждаете и гледайте големината на вратата да отговаря на големината на стаята, тоест не е добра идея за малак стая да се хвърляте на голяма стъклена врата, в този случай, може би е по-добре да се спрете на вариант за плъзгаща се.

Ако пък не искате естествения цвят на дървото за интериорните врати, може да изберете цветовете така, че да обогатите дизайна на вашия дом. Обикновено класически избор за цветове е бялото, то изглежда стилно, отива си с всичко. Друг цвят, който можете да изберете е черен, въпреки че това е подходящ цвят за по-модернистичен интериор. Черното придава дълбочина и ще създаде илюзията, че стаята е по-голяма. Разбира се, може да избирате и от други цветове, като например червено, но то вече е доста задължаващо и трябва да внимавате да не прекалите с цветовете.
Преценете парите, които можете да отделите предварително, защото някои материали като дървото, например, са скъпи. Със сигурност ще намерите дизайн и стил интериорни врати, които да отговарят както на бюджетните възможности, така и на изискванията ви относно качеството и естетиката.

Повече информация откриете на www.arcoma-bg.com.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *