Гранитогрес

Подходящ ли е гранитогресът за баня

Плочките от типа на гранитогреса се превърнаха в един от най-търсените строителни материали, когато ни предстои да правим ремонт у дома. Този тип подова настилка успя да спечели симпатията на хората, най-вече заради своята универсалност. 

Поставяме го в коридора, в дневната, в кухнята и къде ли още не, но особено много го ценим като подово покритие за пода в мокрите помещение. Подходящ ли е, обаче, гранитогресът за банята или само ние си мислим така?

Гранитогрес в банята – подходящо ли е

Гранитогресът е подходящ за всяко едно помещение във вашето жилище и банята не прави изключение. Този вид подова настилка се отличава с изключително голяма водоустойчивост в сравнение с други алтернативи.

В него няма пори, което му помага да задържи влагата в банята върху повърхността си. Това го прави различен от теракотените плочки, които имат пори и попиват в себе си по-голямо количество влага.

Всъщност, той е не само подходящ избор, но може да се определи и като най-добрият възможен вариант за подова настилка не само в банята, но и в други мокри помещения във вашето жилище.

С какво е най-добре да съчетаем подовата настилка от гранитогрес

Докато гранитогресът е идеален за поставяне на пода, той може да не е перфектното решение за стените на банята. Според специалисти, за тях винаги е по-добре да поставим фаянсови плочки.

Разликата между гранитогрес и фаянсовите плочки по отношение на водоустойчивостта е нищожна, като тя е в полза на плочите от гранитогрес. Те са с една идея по-устойчиви, но разликата е толкова мака, че дори не си струва да се коментира.

Фаянсовите плочки, обаче, са по-леки, което ги прави по-удачни за стената. Там те ще паснат повече, отколкото плочите от гранитогрес. За пода фаянсовите плочки не са толкова добър избор, тъй като те са по-малко устойчиви на удар и натоварване.

Така се получава, че идеалната комбинация за банята се състои от гранитогрес за пода и фаянсови плочки за стените (можете да разгледате предложенията на TeMax.bg).

По този начин ще оптимизирате идеално не само финансите си, но и ще се спрете на онова, което е най-добро за конкретния случай.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *