Пелети за отопление

Пелетите за отопление нашумяват все повече в днешно време , когато отоплението е важен фактор и цената е едно от най-важните неща когато мислим за уред за отопление. За жалост обаче парите които даваме зимно време не се изчерпват със закупуването на отоплителния уред, затова е най-важно да мислим не за цената на уреда за отопление , а за средството , което той използва за гориво – ток , нафта ,газ , дърва , въглища , пелети и др.
Защото цената която плащаме да купим уреда за отопление се дава еднократно , а последващо за гориво плащаме постоянно. Ето защо е добре да сравним цените на видовете горива и да пресметнем кой е най-добрия вариант за нас. Много хора напоследък избират да се отопляват чрез пелетите. Пелетите са малки дървесни частици представляващи отпадна дървесина слепена помежду си с биоматериал. Те се използват за гориво при котли , камини и печки които работят чрез пелетната технология. Хората ги предпочитат защото са икономични и екологични. Отоплението с камина или котел не може да се сравнява с отоплението чрез климатик или духалка например. Тук топлината е лъчиста, може да се постигнат много по-високи температури. Един котел на пелети например , може да отоплява до 300-400кв м2 отопляеми площи , а промишлените модели достигат дори и двойно , тройно по-големи мощности.
Топлинния комфорт при отоплението с пелети е много по-голям.
Друго основно предимство пред останалите видове котли е по-лесната работа на отоплителния уред – котлите на пелети са напълно автоматизирани уреди позволяващи висок процент на ефективност при отопляването на малки и големи помещения. Складирането на пелетите също е улеснено – поради голямото им КПД на изгаряне 1т. се равнява на близо 3т. дърва. Пелетите идват и опаковани в торби по 15 ,20 кг което прави подреждането и складирането им по-лесно.
котли на пелети
За да обобщим – пелетите са един екологичен начин да отоплявате дома си , те са много по чисто средство за отопление , което може лесно да се складира и използва ефективно както при отопляване на малки площи така и на големи промишлени обекти.
Повече полезна информация съвети и видове отоплителни уреди работещи на пелети можете да намерите на страницата на : jterm.bg


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *