Парапети от метални елементи

Парапети от ковано желязо – какви са техните предимства

Стълбищните парапети определено не са сред най-обгрижваните части от една къща или жилищна кооперация, ето защо е добре те да изискват минимални усилия за поддръжка. Едно такова решение са парапетите от ковано желязо.

Макар че напоследък най-крещящите модни тенденции са в съвсем различна насока, парапетите от ковано желязо, каквито можете да видите на MetalWorks.bg, са класически избор. Другите тенденции, както знаем, идват и си отиват, но класиката се цени винаги.

Къде могат да се инсталират

Парапетите от ковано желязо могат да се инсталират на всяка тераса и стълбище във вашата вила или градска къща. Те са подходящо решение при строителството на жилищни и хотелски комплекси, ресторанти и много други.

Парапети от метални елементиЗаради силният си външен вид те могат да се смесят деликатно и безпроблемно с най-различни типове архитектурни стилове, без да изглеждат излишно или не на място там. Това се дължи на деликатния им дизайн и фина (но изключително здрава) конструкция.

Ако обърнете внимание, няма как да не забележите, че в старите и качествено построени жилищни сгради често присъстват (да не кажем почти винаги) именно този тип решения.

Същото се отнася и за най-престижните жилищни резиденции в момента, където общите части се изработват от мрамор и ковано желязо. Това идва за да ни подскаже, че този тип парапети не са някаква отживелица, а са нещо изключително качествено.

Най-интересното е, че на фона на всички свои предимства, те далеч не са толкова скъпи, колкото много нови но смущаващо некачествени решения.

По-издръжливи от всичко друго

Напоследък в строителството на много модернистични частни вили и луксозни жилищни комплекси се използват парапети от стъкло и различни лъскави сплави. Първоначално те изглеждат перфектно, но само след няколко години техният блясък се е изгубил напълно.

Ремонтът на тези модерни инсталации, ако изобщо може да се нарече ремонт, означава пълна подмяна на всички части. На фона на подобни модерни решения, парапетите и первазите от ковано желязо на практика са вечни.

Те изискват незначителна поддръжка, която не изисква много средства, а могат да изглеждат безупречно дори и след няколко десетилетия. Все пак всички търсим качество и искаме да инвестираме парите си в нещо,  което наистина си струва.


Публикувана

в

,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *