отпушване на канали

Знаете ли, че операцията по отпушване на канали може да бъде и животоспасяваща? Не вярвате? Добре, сега ще ви разкажа.
Една сутрин нашият вход беше събуден от странни шумове, наподобяващ биковете на Фаларис*. Страшно. Влудяващо. И както в онази английска поговорка за „любопитството, което убило котката”, това чисто човешко качество ни събра пред входа на мазетата така, както и годишно събрание не го правеше. Едно мнение доминираше над всички други мъгляви предположения: „Имаме задръстен канал, който ще се нуждае от отпушване!” Домоуправителят – слабичък, мъничък мъж, но с голямо сърце, което взимаше всички грижи на съкооператорите върху леките си пулсации, – отключи вратата и заедно с представителите на домсъвета, слезе в катакомбите. В такива бяхме превърнали законно принадлежащите ни площи. Или поне тези, които живеем от първия до седмия етаж, защото другите имат тавани.
И така, очаквайки идването на водопроводчици за отпушване на канали отвън и на домсъвета – отвътре, – ние зачакахме. Не издържах, обаче, когато чух пронизително мяукане от дълбините на подземието. Забравих и страх, и любопитство и се спуснах по стълбите, пренебрегвайки съветите на съседите да не рискувам.
Наистина, на тръбите имаше малко котенце – потъна в малката ми, женска шепа – и плачеше пронизително. Покачих се на един случайно останал отнякъде стол, придържан от домоуправителя и свалих животинката.
Клокоченето на запушените тръби продължи, но скоро екипът на една фирма слезе и след вещата им намеса, дала ни възможност да се запознаем с част от боклуците на входа, изхвърляни директно в канализацията, ние имахме отпушен канал. Оставаше да съберем парите за ремонта, което едва ли би ни сплотило толкова, но един живот беше спасен. Често съседи ми носят храна за милото котенце Джо, което вече е част от семейството ни, а тръбите ни са чисти, каналите – отпушени. Как да не се чувствам щастлива, когато и входа, и живота на котенцето ми са спасени? Добавено от seo


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *