На какъв език да запиша детето ми?

Това е въпрос, който много майки си задават. До преди няколко години отговора на този въпрос беше пределно ясен и лесен – английски. Да, но вече почваме да чуваме, че руският се връща отново. Какво да правим?
Има още един фактор, с който трябва да се съобразим и това е, че не знаем какво ще стане след пет или десет години, за можем по-отрано да ориентираме детето си и по този начин да му дадем един добър страт.
В повечето детски градини предлагат обучение по английски език и то като допълнителна екстра, за която родителите си плащат. В частните детски градини чуждия език си едно от заниманията и всичко е включено в така и така голямата такса. Малко са детските градини, където се предлага немски например или италиянски.
По-лесен става изборът в училище. Там имаш на разположения избор от поне 3-4 езика освен родния. Много родители постъпват умно като записват детето си на допълнителни езикови курсове различни от изучаваните в училище. Това е много добър старт за детето и то още в ранна възраст. Представете си, когато завърши своето средно образование детето ви ще владее цели два езика, което в днешно време го прави конкурентноспособно. В днешно време езиковото образование стана изключително важно, за тези, които искат да направят кариера. Но съществува и мнение, че освен най-популярните европейски езици у нас в сферата на бизнеса е изключително доходно, ако знаеш и не толкова популярен азиатски език например. Тук нещата са доста на кантар. Определено си заслужава да насочите детето ви да следва японска филология например, но имайте предвид, че за да влезеш тази рядка специалност у нас трябват много усилия, талант и усет към езиците – изпитът не е лесен. От друга страна тези кадри винаги имат добре платена работа, свързана с командировки до по-развити и интересни страни. Докато за частни курсове по редки езици усилията не си заслужават, ако смятате да си търсите работа в някой от най-популярните сайтове за работа у нас.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *