Мултисплит системи

Мулти сплит системи – предимства

Ако искате да климатизирате повече от едно помещение във вашия дом, например две съседни спални, в повечето случаи вероятно ще заложите на покупката на два малки климатика.

Те ще работят независимо един от друг, като всеки от тях ще осигури оптимално комфортни условия за живот в помещението. Това, за което много хора не се замислят е, че има и друга алтернатива, известна като мулти сплит система.

Какво представлява мулти сплит системата

Мултисплит системиМулти сплит системата представлява климатична инсталация, при която едно външно тяло е свързано към две или повече от две вътрешни тела (вижте в Klimatici.bg). Уредът е предназначен за това да спести пространство отвън, но да осигури максимален комфорт отвътре, като спести необходимостта да се поставя второ външно тяло на фасадата на сградата или на терасата.

Обикновено външните тела са отдалечени до около 10 метра от вътрешните, но в повечето случаи специалистите, които извършват инсталацията не рядко настояват да се организират така нещата, че разстоянието да бъде до около 3 – 4 метра, защото по този начин няма да се заплаща допълнително за тръби.

Оптимизация във всяко едно отношение

Макар че системата мулти сплит обикновено струва повече от един климатик, тя осигурява оптимизация на похарчените средства, тъй като един мулти сплит уред струва по-малко от два отделни моно сплит климатика.

Така, ако искате да осигурите отопление и охлаждане на две съседни спални например, ще спестите много средства и ще имат мощен уред от много висок клас.

Оптимизацията на пространството дори и не е необходимо да бъде споменавана. Има голяма разлика между това да инсталирате едно външно тяло и това да се наложи да поставите две.

Тук трябва да се отбележи, че мулти сплит системите обикновено са малко по-големи, но със сигурност размерите не са като на два отделни климатика.

Опасения на потребителите

Едно от най-големите опасения на потребителите е, че ще трябва да поддържат една и съща температура във всички стаи, което произтича от това, че ще ползват едно и също външно тяло. Това, обаче, съвсем не е така.

Мулти сплит системите позволяват вътрешните тела да работят независимо едно от друго. Това означава, че едната стая може да се охлажда на една температура, а другата – да се охлажда на съвсем различна или пък климатикът да бъде напълно спрян.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *