Кое е най-подходящото спално бельо ?

Правилният избор на спално бельо е свързан пряко с това как ще се чувствате през значителна част от ежедневието – ако направим лесна калкулация средно колко време прекарва средностатистическият човек в сън, ще се убедим напълно колко е важно спалното бельо. За да не бъдем голословни ще изчислим колко часа прекарва в сън през една година, един средностатистически човек. 8 часа на ден по 30 дни в месеца по 12 месеца в годината прави 2 880 часа ! 2 880 часа само за една година, няма да се задълбочаваме в сметки за три, пет или десет години, но все пак числата говорят сами за себе си.

Правилният избор е свързан най-вече с качеството на спалното бельо, а цветовата гама и дизайнерските решения, са по скоро допълнение към качественият спален комплект. Качеството на спалното бельо най-лесно се определя по броя на нишките (колкото повече, то толкова по-добре), изтъкаване и материята.

Броят на нишките – качественото спално бельо има повече на брой нишки от по-ниско качественото. Логичният въпрос е как да разберем колко точно нишки има в комплект. Клиентите са улеснени максимално в тази задача – броят на нишките е изписан на етикета на спалния комплект. Обикновено броят им варира от 50 до 300 на квадратен сантиметър. По-големият брой на нишките гарантира, по-висок клас бельо, по-висококачествена материя и луксозен вид. Разбира се, по-високото качество означава и по-високи цени, но веднъж докоснали се с висококачествен спален комплект, ще разберете, че инвестицията си е заслужава на сто процента.

Изтъкаването показва как нишките са прикрепени една към друга. Най-висококачествените нишки притежава спалното бельо от сатен и перкал. Материята е от определящо значение на качеството на спалното бельо. Предпочитаните от много потребители материи са коприната и памукът. Памукът е особено удачен избор през летните месеци. Коприната е изключително приятна на допир, но поддръжката на спално бельо от коприна коства много време и усилия.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *