Как да изберем правилния бойлер?

Бойлерът е от първа необходимост за всяко домакинство. Днес на пазара има стотици марки и разновидности на бойлери и затова е много важно да можем да избираме правилния бойлер. Тази статия е с цел да ви помогне за избора на бойлер.

Първото необходимо нещо е да изясним с каква цел купуваме бойлер. Да определим къдe, за какво и как ще използваме уреда. Както може да се досетите, едно е да купуваме бойлер само за кухнята например, друго е за всекидневни нужди, голям, който ще се използва от цялото семейство.
Трябва и да се информираме за мощността на бойлера и да преценим дали си пасва с нашето електрозахранване.

Също така, трябва да вземем под внимание и големината на бойлера. Да определим помещението, което ще се сложи бойлера и да купим бойлер не по-голям от това, което ни позволява помещението, което имаме.

Марката е важна! Проучете марките, съпоставете цените им, поразгледайте мнения на потребители в интернет, ако успеете да намерите. Има много доказани марки на пазара. Изберете си 4-5 и ги съпоставете. В интернет можете да намерите достатъчно информация от доволни и недоволни потребители.

Разгледайте и проучете техническите характеристики на всеки бойлер. Това е много важно!

Обърнете внимание на:
– Нагревател – повечето модерни бойлери са с защитен от варовик нагревател, произведен съгласно патентовани, анти-варовик технологии.
Покритие – емайлираното покритие, гарантира дълготрайна, ефективна и гладка повърхност на водосъдържателя с антикорозионна устойчивост. Съвременната технология на електростатично
нанас яне на покритието запазва чистотата на водата в уреда и тя е годна за пиене.
– Водосъдържател – неръждаем или стъклокерамичен.
– Изолация – материал и дебелина
– Магнезиев анод и анодна защита – Магнезиевият анод предпазва от корозия и осигурява дълъг живот на нагревателя и водосъдържателя.
– Възвратно предпазен клапън – освобождава вътрешното налягане при възникване на изключителни условия на работа.

Освен основните показатели, при изборът на бойлер, може да включите и това дали има термометър, дистанционно включване, функция „Антизамръзване”, дисплей , дата, час на включване/изключване на бойлера.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *