Как да изберем подходящ диван на добра цена и с високо качество?

Избирането на мебели за дома е много отговорна задача и именно заради това трябва да се подходи правилно. Меката мебел в дома определя акцента на интериора, тя е тази, която създава уюта и комфорта в един дом. Много голяма част от прекараното свободно време вкъщи, ние си почиваме седнали на удобното кресло или излегнали се на комфортния диван.

Когато посрещаме гости, ние ги каним да седнат на удобната мебел, за да могат да се почувстват комфортно, именно за да създадем такава атмосфера, ние трябва внимателно да подходим с избирането на мебели за нашия дом и по специално меката мебел, независимо дали купувате комплект гарнитура или отделни мебели. Много фирми в България предлагат мека мебел за дома и офиса най-известните от тях са: Мондо, Банко, Виденов и Макс Мебел

Първото, което трябва да направите е да си изберете какъв тип мека мебел искате за вашия дом – ъглов диван, обикновен диван или софа.

Следващата важна стъпка е да изберете материалите, от които искате да е изработен дивана. Вариантите общо взето не са много. Ако желаете вашия диван да бъде с дървени или железни рамки, тогава се пригответе да платите по-висока цена за диван. А ако искате нещо по-евтино, можете да се спрете на ПДЧ. По-скъпият вариант, разбира се има и своите неоспорими плюсове – дълголетие, екологичност.

Най-приятния процес от цялата тази работа, за избиране на мека мебел за дома, е пробването на различни дивани. Поседнете и се изтегнете на дивана. Ако Ви се стори удобен, то значи това е вашия диван. Остава само да изберете и подходящия цвят, този, който би паснал на останалия интериор на стаята, в която ще бъде поставен дивана.

Преди да преминете към закупуването на дивана, огледайте го за видими дефекти. Огледайте шевовете на тапицерията. Те трябва да бъдат прави, както и да не са гъсти.Ако искате да запазите по-дълго вашия диван, можете да се снабдите с калъфки за мака мебел.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *